Προετοιμάζεται ο διαγωνισμός για τη διπλή σύνδεση της Λευκάδας με την Αμβρακία Οδό

 

Προχωράνε οι διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού του έργου της  διπλής οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με την Αμβρακία Οδό(στο Άκτιο και στη Βόνιτσα), σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Υποδομών Χ.Σπίρτζη στη Βουλή,  αλλά και το δελτίο τύπου του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, που είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα

O υπουργός Υποδομών, απατώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτη για την επικινδυνότητα του οδικού δίκτυου   (δείτε περισσότερα εδώ), είπε ότι κατατέθηκε τέλη Μαρτίου αίτηση από το υπουργείο Υποδομών για την ένταξη του έργου της διπλής σύνδεσης της Λευκάδας με την Αμβρακία οδό, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα `Δυτική Ελλάδα` της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου αυτό να τύχει συγχρηματοδότησης στην προγραμματική περίοδο 2014-2020. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 55 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει όλα τα υποέργα, τις απαλλοτριώσεις, την αρχαιολογία, τη συντήρηση και την μεταφορά των διάφορων δικτύων. Υπάρχει η ωριμότητα των έργων, δηλαδή εγκεκριμένα, κτηματολόγιο, περιβαντολογικούς όρους και τεύχη δημοπράτησης, για να μπορεί να δημοπρατηθεί άμεσα,  με την έγκριση  του τεχνικού δελτίου ανέφερε χαρακτηριστικά  ο Χ. Σπίρτζης.  Ο δρόμος θα έχει πλάτος 11μ, και θα περιλαμβάνονται 5 κόμβοι στο τμήμα Λευκάδα Βόνιτσα και 2 στο Άγιος Νικόλαος- Άκτιο. Επίσης ο υπουργός είπε ότι με βάση την εκπονούμενη μελέτη για την υδροδότηση της πόλης της Λευκάδας από τον Αι Γιώργη Πρεβέζης , όπου ο αγωγός θα περνάει σε μήκος 7χλμ περίπου από το νέο δρόμο Άκτιο Λευκάδα, έχει προβλεφτεί να γίνεται παράλληλη κατασκευή και δημοπράτηση μεταξύ των δύο έργων, για να αποφθεχθούν  μελλοντικές καθυστερήσεις και ανακατασκευές.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος με τον Βουλευτή Λευκάδας

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα στην Πάτρα είχε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, όπου συζητήθηκε εκτενώς η πορεία των διαδικασιών για το οδικό έργο των αξόνων Βόνιτσα- Αγ. Νικόλαος -Λευκάδα και Άκτιο με τον άξονα Βόνιτσα-Λευκάδα.

Ο κ. Κατσιφάρας, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξέλιξη των διαδικασιών καθώς, όπως ενημέρωσε τον βουλευτή, το υπουργείο Υποδομών έχει ήδη αποστείλει τον σχετικό φάκελο στην Διαχειριστική Αρχή Πατρών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Περιφερειάρχη και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής Πατρών, ο έλεγχος του φακέλου θα ολοκληρωθεί σύντομα και αμέσως μετά θα αποσταλεί στο Υπουργείο, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμού.

Τόσο ο βουλευτής όσο και ο κ. Κατσιφάρας συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό το γεγονός πως για το εν λόγω οδικό έργο, υπάρχουν ώριμες μελέτες και έχουν εκπονηθεί και τα τεύχη δημοπράτησης, στοιχεία τα οποία βοηθούν σημαντικά ώστε - εφόσον ολοκληρωθούν οι ανωτέρω διαδικασίες- να ξεκινήσει το έργο, το οποίο θα δώσει μεγάλη ανάσα και ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής και προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Σύμφωνα με το Δ.Τ. του  βουλευτή, ο Θανάσης Καββαδάς όλο το προηγούμενο διάστημα είχε σειρά συναντήσεων με το γενικό γραμματέα και στελέχη του υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να μην χαθεί η προθεσμία κατάθεσης του σχετικού φακέλου στην Αρμόδια Διαχειριστική Αρχή Πατρών που εξέπνεε τέλος Μαρτίου, ώστε να μην προκύψουν νέες καθυστερήσεις και εντός του 2017 να γίνει η δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ.

23:08:17

2017-04-06