Απεργία τέλος, μάχη τώρα να μαζευτούν οι λόφοι σκουπιδιών

Αναστολή της απεργίας και νέες μορφές δράσης αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης. Για την απόφασή τους όπως είπαν συνεκτίμησαν τον καύσωνα ωστόσο όπως τόνισαν θα ενταθούν οι πιέσεις αφού διαφωνούν με τη ρύθμιση της κυβέρνησης και πολλοί συνάδελφοι τους θα μείνουν χωρίς δουλειά. Η πρόταση για αναστολή πήρε 5 ψήφους 3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ, ενώ οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ - ΟΤΑ του ΛΑΕ τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Στη 'μάχη' αποκομιδής των λόφων σκουπιδιών που υπάρχουν στη Λευκάδα, μπαίνει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λευκάδας από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου που ζητά την τη συνεργασία των πολιτών, 'ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα το συντομότερο δυνατό και με τον καλύτερο τρόπο.'  

 

Μέχρι την ολοκλήρωση της συγκομιδής των σκουπιδιών τα προβλήματα που 'έφεραν' θα παραμένουν έντονα και η δημόσια υγεία θα εξακολουθεί να κινδυνεύει.

Για να επανέλθουν οι δρόμοι στην γνώριμη κατάστασή τους είναι αυτονόητο ότι θα χρειαστούν κάποιες μέρες. Για το λόγο αυτό, πολίτες και καταστηματάρχες, καλό θα είναι, να μην εναποθέτουν άλλα σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων, μέχρι να μαζευτούν αυτά που υπάρχουν ήδη.

29/6/2017  11.50 μ.μ