Ο Άγιος Μηνάς με τις κολόνες και τους κάδους απορριμμάτων του…

Ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης της Λευκάδας, είναι η πλατεία του Αγίου Μηνά, εκεί όπου βρίσκεται μία από τις πιο ωραίες εκκλησίες-μνημεία της Λευκάδας, η εκκλησία του Αγίου Μηνά, είναι η αρχή του πεζόδρομου της αγοράς και σημαντικό εμπορικό κέντρο του νησιού.  

 

DSCN4563


Άσχημη εικόνα στην πλατεία, δημιουργεί, η κατεστρεμμένη, από τροχαίο μάλλον, κολόνα της ΔΕΗ, που χρησιμεύει πλέον μόνο για αφισοκόλληση.

 

DSCN4564

 

Η Δημόσια Εταιρεία Ηλεκτρισμού, οφείλει να αντικαταστήσει τη συγκεκριμένη κολόνα, που εδώ και χρόνια πια είναι σε αυτή την κατάσταση και να δει τι μπορεί να κάνει με τις κολόνες υψηλής τάσης που βρίσκονται δίπλα στη εκκλησία-μνημείο και εκτός του ότι χαλάνε και αυτές την εικόνα της πλατείας και της περιοχής, τέτοια ‘μηχανήματα’ δεν είναι καλό να υπάρχουν σε πολυσύχναστα μέρη…

 

 

DSCN4565



Τέλος να πούμε ότι και οι υπόγειοι κάδοι που τοποθετήθηκαν εκεί, καταλαμβάνοντας μερικά τετραγωνικά από το χώρο της πλατείας δεν ταιριάζουν και πολύ στο χώρο, ούτε τον αναδεικνύουν.  

DSCN4566

 


Τέτοιες κατασκευές δεν μπαίνουν στα κεντρικότερα σημεία, ούτε δίπλα στην πιο ωραία εκκλησία της Λευκάδας..

 

DSCN4567

autopic3278

autopic3279

autopic3280

autopic3281

 


Ο ιερός ναός του Αγίου Μηνά θεμελιώθηκε το 1707 και κηρύχθηκε μνημείο το 1962. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης είναι `ο πιο θαυμαστός από όλους τους ναούς της Λευκάδας, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Χτισμένος το 1707, μετά από θαύμα των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου στον σεισμό της 11ης Νοεμβρίου 1704, ξεχωρίζει για το εξαιρετικό μπαρόκ ξυλόγλυπτο τέμπλο του, διακοσμημένο με φύλλο χρυσού και ωραιότατες εικόνες μεταβυζαντινής τέχνης του Κων/νου Κονταρίνη. Οι περίφημες εικόνες της «ουρανίας» (οροφής), ζωγραφισμένες από τους σπουδαίους Επτανήσιους αγιογράφους Νικόλαο Δοξαρά και Νικόλαο Κουτούζη καταστράφηκαν από πυρκαγιά το 1977 και αντικαταστάθηκαν από αντίγραφά τους, έργα του σύγχρονου ντόπιου καλλιτέχνη Θεμιστοκλή Καρφάκη. Χαρακτηριστικό το σιδερένιο καμπαναριό του. Γιορτάζει στις 11 Νοεμβρίου.`

 1/7/2017 11.42μ.μ