Βορειοδυτικοί άνεμοι 6 Μποφώρ την Δευτέρα-Προσοχή:Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Λευκάδα

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών ενημερώνει και προειδοποιεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τηνΔευτέρα 3 Ιουλίου, εντοπίζεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε πολλές Περιφέρειες της χώρας.

Στην ζώνη κινδύνου 4 βρίσκεται και η Λευκάδα όπου αύριο σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo.gr θα φυσούν Βορειοδυτικοί άνεμοι που θα φτάσουν τα 6 Μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

 

 

 

dd



Δείτε παρακάτω τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

 

jhhj



Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Ο Δήμος Λευκάδας είναι σε ετοιμότητα και σε πλήρη συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες και ιδίως την Πυροσβεστική.
 

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr. 

2/7/2017  11.39μ.μ