Ολοκληρωση Αμβρακίας Οδού και η σύνδεση της με τη Λευκάδα στα μεγάλα έργα που θα δημοπρατηθούν άμεσα-Στασιμότητα στο έργο της ζεύξης με την Αιτωλοακαρνανία

Η εργολαβία σκούπα για την ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού και η διπλή οδική σύνδεση της Λευκάδας με αυτή, είναι δύο από τα έργα που περιλαμβάνει η λίστα του ypodomes.com για τα μεγάλα έργα που θα δημοπρατηθούν στην Ελλάδα μέχρι το 2019.

Τα ευχάριστα νέα με τις προαναφερόμενες κατασκευές που αφορούν τη Λευκάδα, είναι ότι αυτά τα έργα, θα δημοπρατηθούν μέσα στο 2017, κάτι που σημαίνει, ότι αν προχωρήσουν οι εργασίες, μπορεί μέχρι το τέλος του 2019 ή το 2020 οι δρόμοι να έχουν ολοκληρωθεί και να παραδοθούν στη κυκλοφορία.

 

922c0ffa0a49c314d25b6a84a7e2ecbb_XL

 

2eaf84b9ffa53c7a16bd4a7b08727f19_XL

Να πούμε, ότι στη λίστα του ypodomes.com με τα μεγάλα έργα της χώρας που θεωρούνται ώριμα και θα δημοπρατηθούν έως το 2019, δεν περιλαμβάνεται κανένα έργο για τη σύνδεση της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία. Μετά την κατάργηση από το Υπουργείο Υποδομών του έργου της Υποθαλάσσιας ζεύξης (δείτε εδώ), μάλλον φαίνεται πως ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ούτε καν ο τρόπος που θα γίνει η σύνδεση των δύο νομών.

Πρέπει όμως μάλλον και αυτό το θέμα κάποια στιγμή να προχωρήσει, γιατί ιδιαίτερα τους μήνες που η Λευκάδα δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες, δημιουργούνται σοβαρά οδικά κυκλοφοριακά προβλήματα καθώς και συνωστισμός διερχομένων αυτοκινήτων από τη πόλη της Λευκάδας, αλλά και καθυστερήσεις στη διέλευση των σκαφών, γεγονότα που δημιουργούν δυσαρέσκεια στους τουρίστες και υποβαθμίζουν συνολικά τη Λευκάδα ως τουριστικό προορισμό.

Υπέργεια γέφυρα ή υποθαλάσσιο τούνελ, διόδια ή όχι είναι τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν για το τι είναι καλύτερο να γίνει στην ιδιαιτέρου φυσικού κάλους, περιοχή NATURA που ενώνει τους δυο νομούς. Το κόστος κατασκευής των έργων, η οικονομική κρίση και άλλοι παράγοντες αυξάνουν τον βαθμό δυσκολίας  της ‘εξίσωσης ζεύξη’, που πρέπει οι αρμόδιοι κάποια στιγμή επιτυχώς και προς όφελος της Λευκάδας και του τουρισμού της να επιλύσουν.

 

autopic2919

 

Διαβάστε επίσης:Πώς θα είναι η είσοδος της Λευκάδας ... πατήστε εδώ

 

autopic2921

 

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ με τα έργα που θα δημοπρατηθούν μέχρι το 2019

12/7/2017 2.20π.μ