Συνεχίζεται ο καύσωνας την Πέμπτη, καιρός για παραλίες... -Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Λευκαδα...


Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις 2 τελευταίες μέρες στη Λευκάδα, που δέχεται το 2ο κύμα καύσωνα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.Το θερμόμετρο τις μεσημεριανές ώρες ξεπέρασε τους 35 βαθμούς, κάτι που αναμένεται να συμβεί και σήμερα, που θα είναι η προτελευταία πολύ ζεστή μέρα αυτής της περιόδου.

 

Untitled-1

 



Στη Λευκάδα βέβαια υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να καταπολεμήσει κανείς τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες:
Στις μοναδικές παραλίες και τα παράλια της που προσφέρουν ανάσες δροσιάς σε χιλιάδες κόσμου

 

1St-John

 

4kATHISMA

 

7Agiofili

 

10Poros

 

αλλά καιστις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, με τη μοναδική φυσική ομορφιά, όπου η θερμοκρασία  είναι αρκετά χαμηλότερη .

 

1Sfakiotes

 

3karya

5Eglouvi



Ο μεγάλος κίνδυνος για τη Λευκάδα βέβαια, τις μέρες αυτές με υψηλή θερμοκρασία είναι η πρόκληση πυρκαγιάς. Για σήμερα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Λευκάδα, για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

 

170713


Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

Untitled-1_1

Σημερινή φωτογραφία της πόλης της Λευκάδας, που δε φαίνεται από τη θολή ατμόσφαιρα και την υγρασία