Λίγο καιρό μετά την καταστροφή, γεμάτο παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα το 'στενάκι της φωτιάς'

 

Ένα χρόνο περίπου μετά την καταστροφική φωτιά στο Ιστορικό Κέντρο της Λευκάδας,(δείτε εδώ και εδώ και εδώ   και εδώ και εδώ και εδώ )

 

lefkadanews23566

lefkadanews23580

 

το στενάκι, όπου δυσκολεύτηκαν να περάσουν το πυροσβεστικά οχήματα, όταν ξεκίνησε η φωτιά, κάτι που δυσχέρανε αρκετά την κατάσβεση της, με τις γνωστές συνέπειες, είχε χθες το βράδυ την παρακάτω εικόνα.

 

DSCN4800

 

ζζ

Παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και στις δύο πλευρές του δρόμου, ενώ παρόμοια εικόνα υπήρχε και σε άλλα στενά της παλιάς πόλης.

Η περσινή καταστροφική πυρκαγιά θα πρέπει να προβληματίσει περισσότερο και να συμμορφώσει όσους παρκάρουν παράνομα τα αυτοκίνητά τους ιδίως, στο Ιστορικό Κέντρο της Λευκάδας, γιατί σε μια περιοχή με υψηλή επικινδυνότητα σε σεισμό και φωτιά οι στενοί δρόμοι της πόλης θα πρέπει να είναι προσβάσιμοι ανά πάσα στιγμή σε οχήματα εκτάκτων αναγκών που μπορεί να χρειαστεί να περάσουν..

Να υπενθυμίσουμε, ότι τον χρόνο αυτό που πέρασε από την καταστροφική πυρκαγιά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει τέσσερις (τουλάχιστον) φορές σε περιστατικά στο Ιστορικό Κέντρο (δείτε εδώ και εδώ).

 

lefkadanews23996

lefkadanews23912



Η επέμβασή της ήταν άμεση και αποτελεσματική, καθώς υπήρξαν περιορισμένες ζημιές σε σχέση με αυτό που έχουμε ζήσει να γίνεται στην 'ευαίσθητη' αυτή περιοχή. Σε αυτό ‘βοήθησαν’ πολύ, οι ανοικτοί δρόμοι που βρήκαν στην πόλη τότε, οι Πυροσβέστες  της Π.Υ. Λευκάδας…

Είναι γνωστό, πως η πρόληψη σώζει...

23/7/2017  1.55μ.μ