Κορίνα Πόλιτη: Από τις πιο επιτυχημένες η φετινή χρόνια

Συνέντευξη της Λευκαδίτισσας πρωταθλήτριας, φωτογραφίες της με τα έπαθλά της στην Φανερωμένη!


Στον τόπο καταγωγής της, τη Λευκάδα βρίσκεται για τις καλοκαιρινές της διακοπές η πρωταθλήτρια του Στίβου Κορίνα Πολίτη, που πρόσφατα  πέτυχε σημαντικές διακρίσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου όπου συμμετείχε. Το Lefkadanews είχε την ευκαιρία να έχει μαζί της μια ευχάριστη συνομιλία, όπου η Λευκαδίτισσα αθλήτρια λέει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω:

Κορίνα καλησπέρα, συγχαρητήρια καταρχήν για τις πρόσφατες επιτυχίες σου, είσαι ευχαριστημένη από την εφετινή αγωνιστική σου χρονιά;

Η φετινή χρόνια για μένα ήταν μια από πιο επιτυχημένες. Πρώτα απ' όλα γιατί κατάφερα να την ολοκληρώσω υγιής, χωρίς κανένα τραυματισμό και κανένα εμπόδιο που θα με αποσπούσε από τον στόχο μου. Δουλέψαμε σωστά, μεθοδικά, προσεκτικά σε άψογο κλίμα με τους συναθλητές μου και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε!

 

20914264_335261080231302_2326006164425502457_n

 

2η στα διακόσια μέτρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα όπου πήρες την 5η θέση στα 100, και 2 χρυσά στα ίδια αγωνίσματα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων. Ποια θεωρείς πιο σημαντική διάκριση για φέτος;

Αν με ρωτάς ποια νίκη θεωρώ πιο σημαντική ίσως να σου απαντούσα η 2η θέση στο πρωτάθλημα γυναικών στα 200μ διότι είναι η πιο μεγάλη και σπουδαία κατηγορία που μπορεί να συμμετάσχει ένας αθλητής.

Τα δυο χρυσά μετάλλια όμως στις νέες γυναίκες σε 100-200 επιβεβαίωσαν τους κόπους εμένα και του προπονητή μου και μου έδωσαν ώθηση να συνεχίσω με περισσότερο πάθος.

 

lefkadanews24166

 

Είσαι ευχαριστημένη από τις συνθήκες προπόνησής σου στην Αθήνα;

Οι συνθήκες προπονήσεις στην Αθήνα είναι ικανοποιητικές. Το χειμώνα αντιμετωπίζουμε πρόβλημα γιατί υπάρχουν μόνο 2 κλειστά γήπεδα, τα οποία δεν πληρούν όλες τις προδιαγραφές όπως θέρμανση και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Πως τα πας με τον προπονητή σου;

Με τον προπονητή μου Γιώργο Νούτση έχουμε μια άψογη συνεργασία, που στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την πολύ καλή επικοινωνία που έχουμε. Κοινό μας στόχος είναι η συνεχής βελτίωσή μου.

 

 21081943_336578450099565_1535410434_o

 

Πότε επιστρέφεις στην αγωνιστική δράση και ποια είναι τα 'σχέδια σου" για φέτος;

Θα επιστρέψω στις προπονήσεις μετά το πρώτο 10 ήμερο του Σεπτεμβρίου. Είπαμε με τον προπονητή μου να ξεκουραστούμε λίγο παραπάνω μιας και η χρόνια ήταν έντονα κουραστική και ο τελευταίος μου αγώνας έγινε στις 30 Ιουλίου.

Όσο για τα σχέδια μας υπάρχει ένα πλάνο να εντάξουμε την προπόνηση των 400μ στο πρόγραμμά μας. Θα δούμε.

 

 19420613_310761792681231_935626344969649427_n_1

Πως πάνε οι σπουδές σου;

Οι σπουδές στην Γυμναστική Ακαδημία είναι δύσκολες για τον λόγο ότι είναι τα μαθήματα υποχρεωτικά με απουσίες κάτι το οποίο με δυσκολεύει γιατί οι προπονήσεις μου είναι καθημερινές και πολύωρες. Ελπίζω σε ένα χρόνο να πάρω τo πτυχίο μου

Πώς βλέπεις τον τρόπο ζωής στην Αθήνα; Σκέφτεσαι κάποια στιγμή να επιστρέψεις στη Λευκάδα;

Η ζωή στην Αθήνα των εκατομμυρίων κατοίκων είναι απρόσωπη, το γνωρίζουν όσοι έχουν μείνει εκεί. Από τη μία νιώθεις τυχερή που ζεις σε μια μεγάλη πόλη που δεν της λείπει τίποτα, από ομορφιά, από διεξόδους από διασκέδαση, από πνευματικές δραστηριότητες και από επαγγελματικές ευκαιρίες σε κάποιες περιπτώσεις. Από την άλλη όμως οι ρυθμοί ζωής είναι πολύ γρήγοροι, έντονοι και εξουθενωτικοί θα έλεγα. Αποστάσεις μεγάλες, κίνηση αφόρητη, οι άνθρωποι σε ένα διαρκή αγώνα επιβίωσης…

Τον τόπο μου, την Λευκάδα τον αγαπώ και μου λείπει που δεν μπορώ να έρχομαι συχνά. Είναι ένα νησί με απίστευτη ομορφιά, ηρεμία, γαλήνη, που δε νιώθεις αποξενωμένος από τους ανθρώπους, όπως σε μια μεγαλούπολη. Θα ήθελα σίγουρα κάποια στιγμή να μπορέσω να επιστρέψω στη Λευκάδα.

 

17990765_286484778442266_1735947515673055566_n

 

Τί θα ήθελες να υπήρχε στη Λευκάδα;

Θα ήθελα η Λευκάδα να είχε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, κατάλληλα εξοπλισμένο για να προπονούνται εκεί οι αθλητές του στίβου, με βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου και κολυμβητήριο. Πιστεύω ότι εκεί θα έβγαιναν πολλά νέα ταλέντα και θα ήταν ένας χώρος που θα προσέλκυε την νεολαία, με ό,τι θετικές συνέπειες έχει αυτό.

Επίσης θα ήθελα η Λευκάδα να έχει ένα θερινό και να έναν χειμερινό κινηματογράφο, καθώς και να ολοκληρωθεί το θέατρο, που θα βοηθήσει τις πολιτιστικές δραστηριότητες στο νησί.

Πώς βλέπεις το επίπεδο του κλασικού αθλητισμού στη Λευκάδα; Εντοπίζεις κάπου προβλήματα που εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξή του;

Στην Λευκάδα τα τελευταία χρόνια δεν έχει αναπτυχθεί μόνο ο κλασικός αθλητισμός, αλλά ο αθλητισμός γενικότερα. Καταφέραμε να έχουμε μπάσκετ ανδρικό και γυναικείο στην Α1, δυο ομάδες ποδοσφαίρου στην Γ κατηγορία, να διοργανώνονται πολλές αθλητικές δραστηριότητες, όπως ο Πράσινος Ημιμαραθώνιος που έχει γίνει θεσμός μέχρι να υπάρχει σύλλογος ταεκβοντο.

Σ αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω πως η ανάπτυξη του αθλητισμού στην Λευκάδα, είναι ένας καλός λόγος ώστε τα νέα παιδιά από μικρή ηλικία να μπορούν ασχοληθούν με κάποιο άθλημα, είτε αυτό λέγεται στίβος, ή μπάσκετ ή τένις, ή κολύμπι, έτσι ώστε να κοινωνικοποιηθούν από μικρά και να νιώθουν ότι ανήκουν σε μια ομάδα. Έτσι θα τα αποτρέψουμε, να παίζουν συνέχεια μπροστά σε έναν υπολογιστή ή ένα κινητό. Επίσης στον γήπεδο οι Σύλλογοι της Λευκάδας, πρέπει να προσπαθούν συνέχεια με νέες ιδέες και προγράμματα, να φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο!

 

20245879_944944225657418_5499126529214019304_n

 Στο γήπεδο της Λευκάδας με τη Γ. Ιωακειίδου

 

Ποιον αθλητή ή αθλήτρια θαυμάζεις; Υπάρχουν παλιοί αθλητές που λειτουργούν ως πρότυπά σου;

Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα ποτέ κάποιο πρότυπο αθλητή. Θαύμαζα πάντα τους αθλητές εκείνους που είχαν διάρκεια στον χώρο, που κατάφεραν πράγματα με το ταλέντο τους και την αξιοπρέπεια τους όπως για παράδειγμα τον Περικλη Ιακωβάκη, που πρωταγωνίστησε στον Ελληνικό και Διεθνή στίβο για τουλάχιστον 15 χρόνια. Τέτοιοι αθλητές είναι άξιοι του θαυμασμού μας.

 

 

Κορίνα αφού σε ευχαριστήσουμε να σε ρωτήσουμε αν θέλεις να μας πεις κάτι άλλο;

Ένα ευχαριστώ θα είναι λίγο στους ανθρώπους που με στήριξαν και με πίστεψαν πραγματικά και αυτοί είναι ο προπονητής μου Γιώργος Νούτσης αλλά και ο γυμναστής μου Δημήτρης Γουριώτης , που με βοήθησε με κάποιες εξειδικευμένες ασκήσεις.

Ευχαριστώ τα παιδιά του Γ.Σ Χαϊδαρίου, που με την θετική τους ενέργεια, έκαναν τις προπονήσεις που πιο ξεκούραστες και πιο ευχάριστες.

Μα πάνω από όλα, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, γιατί χωρίς την δίκη τους ηθική και οικονομική βοήθεια δεν θα μπορούσα να έχω φτάσει μέχρι εδώ.

Πιστοί μου υποστηρικτές σας ευχαριστώ !!!

 

Ζητήσαμε επίσης από την Κορίνα, να την φωτογραφήσουμε με τα μετάλλια της, σε μια περιοχή της Λευκάδας που θα προτιμούσε. Επέλεξε το Μοναστήρι της Φανερωμένης, εκεί όπου την περίμεναν μικροί και μικρές θαυμαστές και θαυμάστριές της

Η Κορίνα μοίρασε τα μετάλλια και τα κύπελλα της στα παιδιά, μίλησε και έπαιξε μαζί τους, για αρκετή ώρα και τους δίδαξε χρήσιμα πράγματα.

Να πούμε τέλος ότι στη Φανερωμένη, στο δρομάκι που οδηγεί στις κατασκηνώσεις, η Λευκαδίτισσα πρωταθλήτρια προπονούταν, όταν γίνονταν επισκευές στο δημοτικό στάδιο. Με την ευκαιρία της επίσκεψης της εκεί, η Κορίνα έκανε και μια ελαφριά προπόνηση.

Δείτε φωτογραφίες:                                                    24/8/2017 23.34