Προσοχή:Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Λευκάδα-Ζάκυνθος:Δεν είναι τυχαίες οι πυρκαγιές,καλύτερη η εικόνα της φωτιάς

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Ζάκυνθο

Τρία καναντέρ και ένα ελικόπτερο από το ξημέρωμα προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο - Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής επί τόπου - Την νύχτα δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι Μαριές, καθώς οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών
Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην Ζάκυνθο το πρωί της Δευτέρας, μετά από μια πολύ δύσκολη νύχτα. Η νέα μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο νησί το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι και έκτοτε έχει απειλήσει χωριά και έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον.

Δείτε την συνέχεια εδώ

Ζάκυνθος:Δεν είναι τυχαίες οι πυρκαγιές,λέει ο γγ Πολιτικής Προστασίας

Την ώρα που οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να ελέγξουν τις ήδη υπάρχουσες πυρκαγιές, προέκυπταν νέες εστίες - Δεν μπορεί να είναι τυχαίο όλο αυτό, υποστηρίζει ο Γιάννης Καπάκης
Μια δύσκολη νύχτα ήταν η χθεσινή για τη Ζάκυνθο, «από τις πολλές φέτος», καθώς οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες, είπε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τα πύρινα μέτωπα προσπαθώντας να τα κρατήσουν μακριά, κυρίως από τις κατοικημένες περιοχές, να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές» είπε ο κ. Καπάκης και τόνισε ότι την ώρα που «προσπαθούσαν να ελέγξουν τις ήδη υπάρχουσες πυρκαγιές, προέκυπταν νέες εστίες και αυτό έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων».

«Δεν μπορεί να είναι τυχαίο όλο αυτό» επεσήμανε ο γγ Πολιτικής Προστασίας, λέγοντας μάλιστα ότι «οι άνθρωποι που ήταν επάνω στα ελικόπτερα, εντόπισαν άτομα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε άλλα σημεία».

«Το βράδυ, ενώ η πυρκαγιά είχε αναχαιτιστεί προς τα ανατολικά, ύστερα από τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν το πιο δύσκολο μέτωπο, προκειμένου να μην προχωρήσει στο εσωτερικό του νησιού, τρεις νέες εστίες ξεπήδησαν και δημιούργησαν, στο πιο επικίνδυνο σημείο, νέο μέτωπο πυρκαγιάς» τόνισε ο κ. Καπάκης μιλώντας στο  Πρακτορείο FM και πρόσθεσε: «Ακόμη και την ώρα που δινόταν η μάχη μες το χωριό, προκειμένου να σωθούν τα σπίτια, άλλες εστίες πυρκαγιάς προέκυπταν πιο πέρα».

«Αυτό δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι συνηθισμένο, είναι πρωτόγνωρο» ανέφερε. Στο νησί πάντως ειδικά κλιμάκια της δίωξης αντιμετώπισης εγκλημάτων του πυροσβεστικού σώματος και της αστυνομίας.
 

Σχετικό:

Σκέψεις για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια Νησιά

 

lefkadanews24262 

 


Προσοχή:Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο στη Λευκάδα

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Λευκάδα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

170828




Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση

28/8/2017  11.52π.μ