ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1-Ξόρκισε τον κακό της δαίμονα η ΑΕΚ

Συναρπαστική πρεμιέρα στο μίνι πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 2-1 του Παναθηναϊκού και να τον πιάνει στη βαθμολογία των πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, νίκησε δίκαια τους πράσινους και έβαλε φωτιά στη μάχη των πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα στο ματς και προσπάθησε με αιχμή του δόρατος τον Τζιμπρίλ Σισέ να ανοίξει το σκορ, αλλά χωρίς να τα καταφέρει.
 
Μετά το πρώτο τέταρτο και τα δύο σουτ του Γάλλου ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία και με τους Εττό, Βιεϊρίνια να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην αριστερή πλευρά των πράσινων, έφτανε συχνά σε θέσεις που θα μπορούσε να απειλήσει.
 
Εντούτοις οι φάσεις ήταν ελάχιστες αφού οι σέντρες των γηπεδούχων πέρναγαν ανεκμετάλλευτες. Χρειάστηκε να συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο για να κάνει την πρώτη του επέμβαση ο Τζόρβας. Ο Τσιρίλο προσπάθησε να πετύχει το γκολ της ζωής του με γυριστό σουτ αλλά ο διεθνής πορτιέρο έκλεισε την γωνία του και έδιωξε.
 
Στο 32` το σουτ του Αθανασιάδη κόντραρε στα σώματα και δεν έφτασε στην εστία του Παναθηναϊκού. Αυτή ήταν και η τελευταία υποψία ευκαιρίας στο πρώτο μέρος, το οποίο ολοκληρώθηκε με το επικίνδυνο μαρκάρισμα του Γκαρσία στον Νίνη που έμεινε ατιμώρητο.
 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί σε δύο περιπτώσεις. Την πρώτη με το μακρινό φάουλ του Νίνη που αιφνιδίασε τον Χαλκιά αλλά πέρασε λίγο άουτ και την δεύτερη με την κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου.
 
Μετά το πρώτο πεντάλεπτο ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του και ευτύχισε να προηγηθεί στην πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Στο 57` ο Βύντρα έστρωσε ουσιαστικά με το κεφάλι τη μπάλα στον Αθανασιάδη και ο Κλάους με γυριστό την έστειλε στα δίχτυα του Τζόρβα.
 
Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα κενά της άμυνας των πράσινων μετά την έξοδο του Σιμάο και στο 75` ο Ελ Ζαρ μετά από εξαιρετική ασίστ του Βιεϊρίνια έκανε το 2-0.
 
Ο Φερέιρα έριξε στη “μάχη” και τον Πετρόπουλο αλλά αυτός που μίλησε σε ακόμη ένα ματς ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος μετουσίωσε σε γκολ την εξαιρετική σέντρα του Βύντρα στο 79` ξαναβάζοντας στη διεκδίκηση του ματς την ομάδα του.
 
Ο Παναθηναϊκός ανοίχτηκε και έτσι ο ΠΑΟΚ βρήκε τεράστιους χώρους, όμως ο Μουσλίμοβιτς στο 86` καθυστέρησε όταν βρέθηκε απέναντι στον Τζόρβα και αφού πέρασε τον τερματοφύλακα των πράσινων, ο Ιωαννίδης με τάκλιν απέτρεψε το 3-1.
 
Οι φιλοξενούμενοι δεν ξαναέφτασαν με αξιώσεις στην περιοχή του Χαλκιά σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που θα μπορούσε και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων να σκοράρει, αλλά ο Μουσλίμοβιτς από πλενεκτικότατη θέση σημάδεψε τον Τζόρβα.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Λίνο, Έττο (70` Σνάουτσνερ), Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (65` Ελ Ζαρ), Αθανασιάδης (83` Μουσλίμοβιτς)
 
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σαριέγκι, Βύντρα, Ιωαννίδης, Μαρίνος (55` Γκοβού), Κατσουράνης, Σιμάο (65` Καραγκούνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλόπουλος, Νίνης (76` Πετρόπουλος), Σισέ


Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεονάρντο ήταν αρκετή στην Ένωση για να νικήσει για πρώτη φορά φέτος τον Ολυμπιακό Βόλου και να ανέβει στην πρώτη θέση του μίνι πρωταθλήματος.


Το πάθημα στα δύο ματς της κανονικής διάρκειας έγινε μάθημα στους παίκτες της ΑΕΚ που δεν άφησαν αυτή τη φορά χώρους στον Ολυμπιακό Βόλου και προτίμησαν να ελέγξουν το ρυθμό και να φτάσουν στην πολύτιμη νίκη.
 
Η ήττα του Παναθηναϊκού πολλοί θα περίμεναν ότι θα έδινε αέρα από την αρχή στην Ένωση αλλά αυτό δεν έγινε. Το ματς ήταν κακό στο πρώτο μέρος και απλά μέτριο στο δεύτερο.
 
Η φάση που όπως αποδείχθηκε έκρινε το ματς έγινε στο 37` όταν ο Λεονάρντο κέρδισε πέναλτι από άτσαλο μαρκάρισμα του Σέλεζι και ένα λεπτό αργότερα νίκησε από τα 11 βήματα τον Γιακούποβιτς .
 
Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου και μάλιστα θα μπορούσε να πάει και με δύο γκολ στην πλάτη αν ο Μπαχά ήταν εύστοχος στο διαγώνιο σουτ που επιχείρησε στις καθυστερήσεις.
 
Στο ημίχρονο του αγώνα οι πρωταθλητές Ελλάδος στο χάντμπολ, παίκτες της ΑΕΚ έκαναν το γύρο του θριάμβου και γνώρισαν την αποθέωση από τους οπαδούς τους.
 
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε καθόλου και θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να είχε καθαρίσει το ματς. Και στις δύο πρωταγωνιστής ήταν ο Μπαχά. Ο Αλγερινός στο 70 έκανε την προβολή από πλεονεκτική θέση αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ και στο 84` με εξαιρετική κίνηση σημάδεψε το δοκάρι.

ΑΕΚ: Σάχα, Λαγός, Δέλλας, Μανωλάς, Γεωργέας, Ντιόπ, Μίτσελ, Μάκος, Λεονάρντο (61` Καφές), Λυμπερόπουλος (34` Γκερέιρο), Μπαχά (86` Μπλάνκο)

Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Ρόκας (90` Νέμεθ), Σανκαρέ, Τομάς, Ζέλεσι, Μητρόπουλος, Άλβαρες, Μπρέσκα, Ακόστα, Μόνχε (46` Σολάκης), Μαρτίν

Η Βαθμολογία των πλέι οφ (μετά την 1η αγωνιστική)

1. ΑΕΚ 4
2. ΠΑΟΚ 3
3. Παναθηναϊκός 3
4. Ολυμπιακός Βόλου 0

newsit.gr