Tελευταία υποχρέωση για την Εθνική ομάδα!

Η Εθνική ομάδα έκανε το καθήκον της, επικράτησε 3-1 της Μάλτας ξεπερνώντας τους κινδύνους του αγώνα και παρέμεινε σε θέση ισχύος για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012. Μπορεί μία νίκη εντός έδρας επί του ασθενέστερου αντιπάλου του ομίλου να μην συνιστά επιτυχία, αλλά απλώς… υποχρέωση, ωστόσο τα κέρδη για το ελληνικό συγκρότημα είναι περισσότερα από τους τρεις βαθμούς. Εστιάζονται επίσης στο γεγονός ότι αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα (εκτός μάχης οι Σηφάκης, Τζόρβας, Χαλκιάς, Παπασταθόπουλος, Αβρ. Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Σαμαράς), αλλά και στην καλή παρουσία του νέου αίματος της ομάδας.

Πριν τις καλοκαιρινές διακοπές υπάρχει μία ακόμη υποχρέωση. Η Εθνική ομάδα αναχώρησε το πρωί της Κυριακής για τη Νέα Υόρκη, όπου τα ξημερώματα της Τετάρτης (3:00) θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τον Ισημερινό. Την ομάδα δεν ακολούθησαν για προσωπικούς λόγους ο Βασίλης Τοροσίδης (παντρεύεται ο αδερφός του) και ο Τάκης Φύσσας, αλλά παρών θα είναι ο Ζήσης Βρύζας.

Το ενδιαφέρον της ομογένειας για τον αγώνα είναι μεγάλο και τα εισιτήρια για το παιχνίδι πωλούνται σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς.

«Καυτό» φθινόπωρο

Η πρόκριση για την Εθνική ομάδα θα κριθεί μέσα σε διάστημα 40 ημερών το φθινόπωρο. Η τελική ευθεία των προκριματικών περιλαμβάνει τέσσερα ματς-φωτιά για το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος, αρχικά με Ισραήλ (2/9) και Λετονία (6/9) εκτός έδρας το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο κόντρα στην Κροατία στο «Καραϊσκάκη» (7/10) και τη Γεωργία στην Τιφλίδα (11/10).

Μέχρι τότε, οι διεθνείς θα πάρουν τις απαραίτητες ανάσες στις καλοκαιρινές τους διακοπές και μετά την προετοιμασία με τις ομάδες τους θα συγκεντρωθούν για το φιλικό στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στις 10 Αυγούστου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε:

2 Σεπτεμβρίου: Ισραήλ-Ελλάδα, Γεωργία-Λετονία, Μάλτα-Κροατία.
6 Σεπτεμβρίου: Λετονία-Ελλάδα, Μάλτα-Γεωργία, Κροατία-Ισραήλ.
7 Οκτωβρίου: Ελλάδα-Κροατία, Λετονία-Μάλτα.
11 Οκτωβρίου: Γεωργία-Ελλάδα, Μάλτα-Ισραήλ, Κροατία-Λετονά.

Η βαθμολογία

1. Ελλάδα 14 (6 ματς)
2. Κροατία 13 (6 ματς)
3. Ισραήλ 13 (7 ματς)
4. Γεωργία 9 (7 ματς)
5. Λετονία 4 (6 ματς)
6. Μάλτα 0 (6 ματς)

«Πάτησε» Νέα Υόρκη η Εθνική

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, για το φιλικό με τον Ισημερινό, την Τετάρτη τα ξημερώματα (στις 3:00), στο ``Citi Field``.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε στην αμερικάνικη μεγαλούπολη στις 22:15 (ώρα Ελλάδας, 15:15 τοπική), το αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι πως δεν βρέθηκε κάποιος ομογενής στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί την ομάδα…

Οι διεθνείς πήγαν κατευθείαν για ξεκούραση στο ξενοδοχείο και αύριο θα προπονηθούν, ενόψει του αγώνα με την εθνική ομάδα της χώρα της Λατινικής Αμερικής

2011-06-06

skai.gr