Ολονύχτιο σαφάρι κατά ανθρώπων του ποδοσφαίρου για τα «στημένα»

Με μια γιγαντιαία επιχείρηση που ξεκίνησε από το πρωί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη δέκα ανθρώπων του ποδοσφαίρου για συμμετοχή στα «στημένα» παιχνίδια. Ανάμεσα τους είναι και ηχηρά ονόματα παραγόντων, όπως του Αχιλλέα Μπέου, τη σύλληψη του οποίου επιβεβαίωσε με σχετική δήλωση ο συνήγορος του. Η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία υπάρχει εμπλοκή περίπου 70 ατόμων στα 40 “στημένα” παιχνίδια, σύμφωνα με δικογραφία 130 σελίδων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας “συνελήφθησαν δέκα (10) μέλη εγκληματικής οργάνωσης για εκβιάσεις και απάτες, τη δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου και τη διενέργεια παράνομου στοιχήματος με σκοπό τον μεγάλης έκτασης παράνομο πλουτισμό”

Κι ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται, κατά την Αστυνομία, άλλα 70 άτομα, οι συλληφθέντες “κατηγορούνται για εκβιάσεις και απάτες, για δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις”

Όπως αναφέρει η Αστυνομία “η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών που αφορούσε τη συνέχιση έρευνας που ήδη διενεργούσε για υποθέσεις “στημένων” αγώνων ποδοσφαίρου και παράνομου στοιχήματος.”

Τονίζεται επίσης ότι τα υπόλοιπα 70 άτομα που εμπλέκονται για συναφή αδικήματα “δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.”

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι “η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν  τουλάχιστον από το 2008, με τη συστηματική οργάνωση, δράση και λειτουργία, με σκοπό την επίτευξη μεγάλης έκτασης παράνομου πλουτισμού.¨”

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν :
*Δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα
*Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
*Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων
*Μεγάλος αριθμός κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά
*Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών
*Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ

Την είδηση της σύλληψης του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέα Μπέου επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Νίκος Κακκαβάς που προσήλθε στα γραφεία της ΓΑΔΑ.

Το enet.gr γνωρίζει τα ονόματα και των υπόλοιπων 9 συλληφθέντων, αλλά για τη δημοσιοποίηση τους απαιτείται εισαγγελική διάταξη. Το πρωί της Πέμπτης, εκτός από τον κ.Μπέο, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών:

*Πρόεδρος ομάδας της Σούπερ Λίγκας
*Πρόεδρος και ιδιοκτήτης (δυο διαφορετικά πρόσωπα) ομάδας της Β` Εθνικής
*Μάνατζερ ποδοσφαίρου
*Προπονητής ομάδας Β` Εθνικής
*Πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ
*Δυο μεσάζοντες (“μπουκμέικερ”) που διακινούσαν παράνομο ποδοσφαιρικό στοίχημα στις ασιατικές αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη σύλληψη των 10 ενεργοποιήθηκε ακόμη και η ΕΥΠ με ειδικά συστήματα παρακολούθησης. Οι έρευνες συνεχίζονται και έντονη είναι η φημολογία ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και έχει διαταχθεί η προσαγωγή στην Ασφάλεια ακόμη πιο ηχηρών ονομάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως προέδρου μεγάλης ΠΑΕ και πρώην προέδρου κορυφαίου θεσμικού οργάνου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ερευνάται επίσης η συμμετοχή στο κύκλωμα των "στημένων" αγώνων, αρκετών ποδοσφαιριστών, ιδίως από ομάδες της Β` Εθνικής

2011-06-23

enet.gr