Διώκεται ο Μαρινάκης για τα σικέ ματς- Ολα τα ονόματα όσων εμπλέκονται στα στημένα παιχνίδια

Ολα τα ονόματα των εμπλεκόμενων στα στημένα παιχνίδια δόθηκαν στη δημοσιότητα καθώς και το περιεχόμενο των συνομιλιών τους. Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους συμπεριλαμβάνεται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε βάρος του οποίου ο εισαγγελέας ζήτησε να ασκηθεί  ποινική δίωξη για απλή συνέργια σε εγκληματική οργάνωση.

Στη δημοσιοποίηση των ονομάτων εμπλεκομένων στην υπόθεση των στημένων αγώνων, πέραν των 15 για τους οποίους χθες εκδόθηκε διάταξη, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Πρόκειται για παράγοντες του ποδοσφαίρου, νυν και πρώην διαιτητές, ποδοσφαιριστές, "μπούκερ", παίκτες στοιχήματος και ένα δικηγόρο.

Τα ονόματα για τα οποία εξέδωσε διάταξη η εισαγγελία είναι: *Βαγγέλης Μαρινάκης και Θανάσης Κανελλόπουλος, οι οποίοι κατηγορούνται για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση (κακούργημα), τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος και για απλή συνέργεια σε δωροδοκία, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ` εξακολούθηση.
*Θωμάς Μητρόπουλος, Ιωάννης Κομπότης, Σπύρος Καλογιάννης, Αντώνης Μανίκας, Ευάγγελος Κιοτζένης. Α’γγελος Τραυλός, Γεώργιος Πουλόπουλος, Ευστάθιος Προβατίδης, Πέτρος Ρουτζιέρης, Τάκης Γιαννόπουλος, Γιώργος Μποροβίλος, Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Ναυρινιάδης, Βασίλειος Αδαμάκης, Ιωάννης Αρφάνης, Αθανάσιος Γιάχος, Δημήτρης Λυμπαντσής, Περικλής Αδαμαντίδης, Παύλος Δήμου, Παναγιώτης Σπάρταλης, Γιώργος Σαλαμαστράκης, Χοσέ Λουίς Ρέγιες, Μαρσέλο Γκούντμαν, Ιωάννης Τσιγιάννης, Δημήτρης Καλόπουλος, Σπυρίδων Τρύφωνας, ’κης Πάσσαρης, Γεώργιος Χριστοβασίλης, Γεώργιος Γρηγορόπουλος, Κώστας Χρυσοχοΐδης και Ιωάννης Σπάθας.
Οι παραπάνω αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (κακούργημα) και δωροδοκίας και δωροληψίας για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.
*Κατηγορούμενοι επίσης είναι και οι: Γιώργος Γεωργιάδης, Έλενα Νεούζα-Θεοσόγλου-Ζοσέ-Λαορένσο, Λουκάς Αποστολίδης, Γιώργος Πράττος, Γιώργος Βαρούτσικος, Γιώργος Τόρης, Γιώργος Γεωργόπουλος, Ιωάννης Τσιγιάννης, Ευθύμιος Σιδηρόπουλος, Δημήτρης Μουστάκας, Ανθιμος Καραμανίδης, Λουκάς Καραμανής, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Γιώργος Χαβενετίδης, Δημήτρης Δημητρίου, Βαγγέλης Δήμου, Σταμάτης Φασουλής, Μανόλης Αρβανιτάκης, Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Λυράκης, Σάββας Παντελίδης, Χρήστος Σφήκας, Νικόλαος Θεοχαρίδης, Λεωνίδας Παπασταθόπουλος, Ιωάννης Καλυβίτης, Κωνσταντίνος Μενδρινός, Δημήτρης Βίλλας, Μιχαήλ Τζιβελέκης, Μιχαήλ Αλβέρτης, Γιαννάκης Ανδρέου, Μάριος Μπουλουγούρης, Μαρία Αυγίδου,
Διονύσης Κοτίνης, Μαρία Βυθοπούλου και Αθανάσιος Κωστουλέας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, ανά περίπτωση, για απάτη, κατ` επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα), νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (κακούργημα) και παραβάσεις του νόμου περί στοιχημάτων από κοινού και κατ` εξακολούθηση.
Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν πέντε εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελία για πρόσωπα που βαρύνονται με το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο Μάκης Ψωμιάδης που, κατά τις εισαγγελικές αρχές, είχε διευθυντικό ρόλο, μαζί με τους Αχιλλέα Μπέο και Γιώργο Τσακογιάννη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι εγκληματικές ομάδες ήταν τρεις, με κοινά πρόσωπα ωστόσο στην καθεμία.

 

Ποινική δίωξη και στον Μπουρούση
Ποινική δίωξη ασκήθηκε και στον Γιάννη Μπουρούση για παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ μετά την αποκάλυψη του διαλόγου που είχε ο σέντερ του Ολυμπιακού με τον Μάκη Ψωμιάδη.

Παράλληλα διώκεται ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, Αντώνης Αγγελόπουλος, καθώς σε συνομιλία που αποκαλύφθηκε από τους «κοριούς» ακούγεται να συζητά με έναν εκ των συλληφθέντων (Γιώργο Τσακογιάννη) για παράνομο στοιχηματισμό.

Λίγο πριν τις 12.00 ασκήθηκε δίωξη κατά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Ευάγγελου Μαρινάκη και του αντιπροέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Αθανάσιου Κανελλόπουλου ασκήθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτoδικών Αθηνών κ. Ελένης Ράικου μετά από πρόταση της εισαγγελέως κυρίας Πόπης Παπανδρέου.
Για όλους τους αναφερόμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

2011-06-24

agelioforos.gr