Λαμπρή η τελετή έναρξης των Special Olympics 2011

Με κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκε η τελετή έναρξης των Specials Olympics 2011 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία 10.000 αθλητών, θεατών και μελών των αποστολών από 183 χώρες.

Η έναρξη της τελετής συνοδεύθηκε από δεκάδες πυροτεχνήματα και επευφημίες των θεατών, ενώ αμέσως μετά μπήκαν στο Στάδιο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος του κινήματος των Special Olympics Τιμ Σράιβερ και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Δεσποτοπούλου.

Το "παρών" στο "Καλλιμάρμαρο" έδωσαν μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και εκπρόσωποι κρατών από όλον τον πλανήτη.

Το pre-show της τελετής έναρξης παρουσίασαν ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης με την δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου και τον αθλητή ιστιοπλοΐας Γιάννη Στρατηγόπουλο, ενώ τη μουσική επένδυση της βραδιάς ανέλαβε ο Στίβι Γουόντερ και ο τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο, ο οποίος ερμήνευσε μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη το επίσημο τραγούδι των αγώνων, σε παγκόσμια πρώτη μετάδοση.

Εξάλλου, εμφανίστηκαν καλλιτέχνες όπως η Βανέσα Ουίλιαμς και ο Μάριος Φραγκούλης, ενώ ειδικές παρουσιάσεις έκαναν η Μαρία Μενούνος και η Κινέζα ηθοποιός Ζανγκ Ζιγί.

contra.gr

2011-06-26