Συνάντηση Παπανδρέου-Πλατινί για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου

Τους τρόπους για την επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο συζήτησαν για περίπου μία ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Μισέλ Πλατινί. Ο πρόεδρος της UEFA, που αναμένεται να τοποθετηθεί για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό τις επόμενες ώρες, πρότεινε λύσεις που θα βοηθήσουν στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου της χώρας και ξεκαθάρισε ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα είναι στο πλευρό των ελληνικών Αρχών, στην έρευνα για τα στημένα παιχνίδια.

 

Ο πρόεδρος της UEFA έφτασε στη Βουλή συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Θόδωρο Θεοδωρίδη, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο και τον διευθυντή του γραφείου του Κεβίν Λαμούρ και εκεί τους υποδέχθηκαν ο Πρωθυπουργός, μαζί με τον υπουργό και τον υφυπουργό πολιτισμού και τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο και Γιώργο Νικητιάδη.
 
Ο Μισέλ Πλατινί, που έκανε δώρο στον Γιώργο Παπανδρέου ένα λάβαρο της UEFA, δεν θέλησε να πει κάτι για τη συνάντηση, ωστόσο είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στις 3 μ.μ. σε αίθουσα του αεροδρομίου. Δύο ώρες αργότερα (5 μ.μ.) θα δώσει συνέντευξη Τύπου και ο Παύλος Γερουλάνος, καθώς θα έχει προηγηθεί το υπουργικό συμβούλιο, όπου θα συζητηθούν τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον ελληνικό αθλητισμό, όπως είναι η βία, το νέο νομοσχέδιο και το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια.
 
Πάντως, ο Παύλος Γερουλάνος έκανε μια πρώτη δήλωση για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, λέγοντας ότι το επόμενο διάστημα θα έρθουν στην Ελλάδα τέσσερις ομάδες της UEFA, που θα βοηθήσουν στην προσπάθεια πο γίνεται για να βρεθεί λύση με τα στημένα παιχνίδια, τη βία στα γήπεδα, το ντόπινγκ και τη διαιτησία.
 
«Συζητήθηκαν πρακτικοί τρόποι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και ένας τρόπος είναι η UEFA να μεταφέρει την τεχνογνωσία της στα ελληνικά γήπεδα».

2011-07-26

enet.gr