Τέλος εποχής στον Παναθηναϊκό

Τέλος εποχής στον Παναθηναϊκό με την απόφαση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να αποχωρήσει μετά από 32 χρόνια από την ΠΑΕ και το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε την άμεση αποχώρηση του ίδιου και της οικογένειάς του, καθιστώντας αδρανείς τις μετοχές τους (54,7%). Τις παραδίδει σε πληρεξούσιο δικηγορικό γραφείο και οποιοσδήποτε εκδηλώσει ενδιαφέρον να τις αποκτήσει δεν θα του ζητηθεί αντίτιμο. Αλλά ακόμη κι αν δεν βρεθεί νέος επενδυτής, ο κ.Βαρδινογιάννης ξεκαθάρισε πως δεν επιστρέφει στην ομάδα. «Ξεχάστε μας από τον Παναθηναϊκό! Πόσο πιο ελληνικά να το πω!»

Σε μια συνέντευξη που κράτησε μιάμιση ώρα ο “Τζίγκερ” γνωστοποίησε ότι αποχωρούν από το ΔΣ της ΠΑΕ τα έξι μέλη που τον εκπροσωπούν και η  μέχρι πρότινος μειοψηφία αυτομάτως θα γίνει πλειοψηφία και θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ήταν επικριτικός απέναντι στη στάση που επέδειξε την τελευταία τριετία ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέροντας συγκεκριμένα παραστατικά. Έπλεξε το εγκώμιο του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου, ενώ σημείωσε πως ο Νικόλας Πατέρας ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να αγοράσει τον Παναθηναϊκό.

Στον απολογισμό της θητείας του, μίλησε για τρία λάθη αλλά για δυο εκ των τριών τόνισε πως δεν έχει μετανιώσει. Πρώτον, για την επιλογή του να μη συνεργαστεί ποτέ με τη μειοψηφία των οργανωμένων οπαδών που δημιουργούν επεισόδια. Και δεύτερον, για την επιλογή του να μην ασχοληθεί ποτέ με το παρασκήνιο που θα “προστατεύσει” την ομάδα. Μετάνιωσε για το τρίτο λάθος του, για την κίνησή του να ανακοινώσει στο ΔΣ της ΠΑΕ τα καλά νέα για τον Βοτανικό, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή και να γίνουν προσφυγές πριν από τη λήξη της προβλεπόμενης ημερομηνίας.

2011-09-05

enet.gr