Άδοξο τέλος για τον Βαρόνο του ελληνικού θεάτρου

Χάθηκε από πυρκαγιά ο Λιβαδάς, στο νοσοκομείο η Σμαρούλα Γιούλη

Άδοξο τέλος για τον «Βαρόνο» του θεάτρου μας Βαγγέλη Λιβαδά που χάθηκε από πυρκαγιά πριν από λίγες ώρες όταν τυλίχτηκε στην φλόγες το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε με την σύντροφο ζωής του,Σμαρούλα Γιούλη, που μεσουράνησε για δεκαετίες στο σανίδι και το πανί, επιτυγχάνοντας πολλές θεατρικές «νίκες».

Οι δύο τους, που ήταν από τα ελάχιστα ζευγάρια που «κράτησαν» για μια ολόκληρη ζωή μαζί, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν προκλήθηκε η πυρκαγιά -ένα πεταμένο αερόθερμο που βρήκαν στην κρεβατοκάμαρα οι πυροσβέστες τους έχει κάνει να πιστέψουν ότι απ’αυτό πήραν φωτιά μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα παπλώματα.

Τρία οχήματα της πυροσβεστικής κατέφθασαν στην οδό Κολοκοτρώνη, στην Γλυφάδα,μα ήταν πλέον αργά.Ο πολύ σημαντικός θεατρικός επιχειρηματίας είχε χάσει την ζωή του -ήταν κατάκοιτος από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά και ούτε καν πρόλαβε να μετακινηθεί- και η Σμαρούλα Γιούλη, σε κατάσταση σοκ,είχε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα κι οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία…

Άδοξο τέλος για ένα ζευγάρι που αγαπήθηκε με πάθος,που άντεξε πολλά που έζησε σπουδαίες στιγμές στο θέατρο και που εδώ και χρόνια έμενε εκτός χώρου λόγω πολλών σοβαρών προβλημάτων υγείας…

Η είδηση του θανάτου του και του δράματος που ζει η διακεκριμένη ηθοποιός έπεσε σαν κεραυνός κι οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί τους ή τους γνώρισαν αγαπώντας το ήθος, την ευγένεια τους αλλά και την λατρεία τους για το καλό θέατρο, δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη…Όπως και ο γράφων.

Ένα μήνυμα της Έλενας Ακρίτα ήρθε πριν από μια ώρα ενημερώνοντας με για το τραγικό συμβάν. Πήρα τηλέφωνα συναδέλφους,πήρε την Πυροσβεστική. Με τρεμάμενα χέρια.

Καλό ταξίδι Βαγγέλη. Κουράγιο Σμαρούλα… Θα είμαι εκεί,δίπλα σου. 

Η ζωή και το έργο του Βαγγέλη Λιβαδά

mediasoup.gr

2011-11-28