Με καρδιά για τους «16»

Τέτοιες ευρωπαϊκές βραδιές σαν την αποψινή, στις οποίες μέσα σε 90 λεπτά κρίνεται η πρόκριση, σύμφωνα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, «σημασία έχει να παίξεις έξυπνα, με καρδιά και να μπεις από το πρώτο λεπτό με ψυχολογία νίκης».

 Ο Ολυμπιακός ευελπιστεί σήμερα κόντρα στην Αρσεναλ στο κατάμεστο από 32.000 «ερυθρόλευκους» οπαδούς γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» (21.45, Mega) να επαναληφθεί το σενάριο του Δεκεμβρίου του 2009, όταν οι Πειραιώτες με τέρμα του Λεονάρντο κέρδισαν τους «κανονιέρηδες» την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, σφραγίζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η διαφορά σε σχέση με πρόπερσι είναι ότι τούτη τη φορά «τα κλειδιά τα κρατάει η Μαρσέιγ», αλλά «εμείς πρέπει να κερδίσουμε και μετά να δούμε το αποτέλεσμα στο Ντόρτμουντ», όπως τόνισε ο Ισπανός τεχνικός. Ο Ολυμπιακός με νίκη εις βάρος της Αρσεναλ, η οποία έχει ήδη προκριθεί -ως πρώτη από τον όμιλο- στη φάση των νοκ άουτ αγώνων, περνάει στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (θα είναι η τρίτη φορά μέσα στην τελευταία πενταετία!), αρκεί να μην κερδίσουν οι Γάλλοι στη Γερμανία.

Με ισοπαλία, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον τη συμμετοχή τους στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και από το αποτέλεσμα στο «Βεστφάλεν» θα εξαρτηθεί αν θα συνεχίσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν ηττηθούν, θα πρέπει η Ντόρτμουντ να μην κερδίσει τη Μαρσέιγ, ώστε να συμμετάσχουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός την τελευταία επταετία στα παιχνίδια εναντίον αγγλικών συλλόγων στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετράει δύο νίκες, επί της Αρσεναλ και της Λίβερπουλ με το ίδιο σκορ (1-0), μία ισοπαλία, κόντρα στην Τσέλσι στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, και μία ήττα, από τη Νιούκαστλ (3-1) στο πλαίσιο του Κυπέλλου UEFA.

Ο Αρσέν Βενγκέρ άφησε χθες εννέα βασικούς ποδοσφαιριστές στο Λονδίνο, τους Φαν Πέρσι, Αρτέτα, Σέζνι, Ζερβίνιο, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ, Σονγκ, Κοσιελνί και Μερτεσάκερ, ωστόσο «η Αρσεναλ έχει αξία, είναι πρώτη στον όμιλο και δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα», επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ο Βαλβέρδε. «Πρέπει να παίξουμε δυνατά και κυρίως να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Αξίζουμε την πρόκριση, όμως δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι μας», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Το μυστικό κατά τον Βασίλη Τοροσίδη, είναι «να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε το παιχνίδι μας», ενώ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τόνισε πως «δεν υπάρχουν δεύτερα και τρίτα στην Αρσεναλ».

Ο Βαλβέρδε δεν υπολογίζει στους Ιμπαγάσα, Μακούν, Φέισα και Γέστε. Ο Φουστέρ ξεπέρασε τη θλάση στους προσαγωγούς και συμπεριλήφθηκε στη 18άδα.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τους Μέγερι, Τοροσίδη, Αβρ. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μοντέστο, Μανιάτη, Χολέμπας, Μιραλάς και Τζεμπούρ.

**Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ισπανός Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο.