Κλήρωση Γιουρόπα Λιγκ: Ρουμπίν Καζάν-Ολυμπιακός και Ουντινέζε-ΠΑΟΚ

Πλώρη για να φτάσει τουλάχιστον στους “8” του Γιουρόπα Λιγκ βάζει στο Ολυμπιακός, στον οποίο χαμογέλασε η κληρωτίδα, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που έπεσε πάνω στην πρωτοπόρο του ιταλικού πρωταθλήματος, Ουντινέζε. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στους “32” της διοργάνωσης την Ρουμπίν Καζάν, τη ρωσική ομάδα που τερμάτισε προσφάτως δεύτερη στον όμιλο του ΠΑΟΚ. Αν προκριθεί ο Ολυμπιακός, θα παίξει στους “16” με το νικητή του ζευγαριού Ζάλτσμπουργκ-Μέταλιστ Χαρκίφ. Το έργο του ΠΑΟΚ θα είναι δύσκολο και στη συνέχεια: Αλκμάαρ ή Άντερλεχτ ο αντίπαλός του στους “16” αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Ουντινέζε. Εκτός έδρας τα πρώτα ματς των ελληνικών ομάδων στις 16 Φεβρουαρίου 2012. Οι αγώνες ρεβάνς σε Καραϊσκάκη και Τούμπα στις 23 Φεβρουαρίου.

Σε χειμερία νάρκη θα βρίσκεται η Ρουμπίν όταν θα ταξιδέψει στο Καζάν ο Ολυμπιακός. Το ρωσικό πρωτάθλημα στο οποίο τερμάτισε πέμπτη (10 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Ζενίτ) τελείωσε στις 26 Νοεμβρίου και το καινούριο θα αρχίσει στις 3 Μαρτίου. Μοναδικό επίσημο παιχνίδι της Ρουμπίν μέχρι τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, αυτό που έδωσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ (1-1). Στις 16 Φεβρουαρίου είναι σαφές ότι θα επικρατούν πολικές συνθήκες επί ρωσικού εδάφους και είναι πολύ πιθανό το ματς με τον Ολυμπιακό να διεξαχθεί το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν θεωρεί ότι υπάρχει φαβορί στο ζευγάρι και υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει ένα μικρό προβάδισμα επειδή παίζει το δεύτερο ματς εντός έδρας. Ο Βάσκος κόουτς πρόσθεσε: "Πρέπει να σκοράρουμε εκτός έδρας. Πρέπει να ανησυχούμε για όλους τους αντιπάλους. Για αυτό τα πήγαμε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σεβόμασταν όλους τους αντιπάλους".

Από την πλευρά του, ο Μάρκο Πάντελιτς δήλωσε: "Είναι πολύ καλή η κλήρωση, αν και θα έχουμε πολύ κρύο. Εκείνο που μετράει είναι να είναι η ζεστή η καρδιά… Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη κλήρωση. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και εκτιμώ ότι είμαστε καλύτεροι από την Καζάν".

Με όλες τις ...πρωτοπόρους θα πρέπει να τα βάλει ο ΠΑΟΚ που πάει για άλλη μια υπέρβαση. Η Ουντινέζε είναι στην κορυφή του καμπιονάτο μαζί με τη Γιουβέντους, χάρη στα (10) γκολ του Ντι Νατάλε, κορυφαίου Ιταλού σκόρερ την τελευταία τριετία. Το φθινόπωρο του 2000 ο ΠΑΟΚ (με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς) απέκλεισε την Ουντινέζε στο δεύτερο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Έχασε με 1-0 στο “Φρίουλι” και κέρδισε στη παράταση με 3-0 στην Τούμπα. Πρωτοπόρος του ολλανδικού πρωταθλήματος είναι και η Αλκμάαρ, όπως και του βελγικού Άντερλεχτ. Μια εκ των δυο θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ αν αποκλείσει την Ουντινέζε στους “32”.

Καλύτερα από τον καθένα στον ΠΑΟΚ ξέρει την Ουντινέζε ο Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Ιταλός στόπερ σημείωσε: "Πιστεύω ότι πετύχαμε μία από τις πιο δύσκολες ομάδες, αλλά από εμάς υπάρχει διάθεση και επιθυμία να τα πάμε πολύ καλά. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να προδικάσεις το αποτέλεσμα. Βγήκαμε πρώτοι σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο απέναντι στην Τότεναμ. Για αυτόν το λόγο πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες τώρα που θα αντιμετωπίσουμε την Ουντινέζε. Πέρυσι παίξαμε καλά και ήμασταν άτυχοι με την ΤΣΣΚΑ. Φέτος ελπίζω η τύχη να μας ανταποδώσει κάτι και τα καταφέρουμε".

Τα ζευγάρια στους “32”
(16 και 23 Φεβρουαρίου)

1. Πόρτο-Μάντσεστερ Σίτι (24/2 η ρεβάνς)
2. Άγιαξ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
3. Λοκομοτίβ Μόσχας-Αθλέτικ Μπιλμπάο
4. Σάλτσμπουργκ-Μέταλιστ
5. Στόουκ Σίτι-Βαλένθια
6. Ρούμπιν Καζάν-Ολυμπιακός
7. Άλκμααρ-Άντερλεχτ
8. Λάτσιο-Ατλέτικο Μαδρίτης
9. Στεάουα Βουκουρεστίου-Τβέντε
10. Βικτόρια Πλζεν-Σάλκε
11. Βίσλα Κρακοβίας-Σταντάρ Λιέγης
12. Μπράγκα-Μπεσίκτας (14/2)
13. Ουντινέζε-ΠΑΟΚ
14. Τραμπζονσπόρ-Αϊντχόφεν
15. Ανόβερο-Μπριζ
16. Λέγκια-Σπόρτινγκ

Οι διασταυρώσεις στη φάση των “16”

Σάλτσμπουργκ / Μέταλιστ – Ρούμπιν Καζάν / Ολυμπιακός
Λέγκια / Σπόρτινγκ - Πόρτο / Μάντσεστερ Σίτι
Στεάουα Βουκουρεστίου / Τβέντε - Βικτόρια Πλζεν / Σάλκε
Βίσλα Κρακοβίας / Σταντάρ Λιέγης - Ανόβερο / Μπριζ
Στόουκ Σίτι / Βαλένθια - Τραμπζονσπόρ / Αϊντχόφεν
Άλκμααρ / Άντερλεχτ – Ουντινέζε / ΠΑΟΚ
Λάτσιο / Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπράγκα / Μπεσίκτας
Άγιαξ / Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λοκομοτίβ Μόσχας / Αθλέτικ Μπιλμπάο

Το πρόγραμμα του Γιουρόπα Λιγκ

Φάση των “32”: 16 και 23 Φεβρουαρίου 2012
Φάση των “16”: 8 και 15 Μαρτίου 2012
Προημιτελική φάση: 29 και 5 Απριλίου 2012
Ημιτελική φάση: 19 και 26 Απριλίου 20112
Τελικός: 9 Μαΐου στο Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου

2011-12-17

enet.gr