Τα WikiLeaks αποκαλύπτουν το απόρρητο σχέδιο «TISA» το οποίο έχει σκοπό τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας...

Νέες διαρροές των WikiLeaks σχετικά με το σχέδιο TISA, το οποίο έχει σκοπό τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας. Δημοσιεύονται απόρρητα έγγραφα.


Σε νέες διαρροές προχώρησαν τα Wikileaks, τα οποία δημοσιεύουν έγγραφα για το «μυστικό σχέδιο της νέας Συμφωνίας για το Εμπόριο των Υπηρεσιών (TISA)», στο οποίο περιλαμβάνονται μεγάλες αλλαγές στον χρηματοοικονομικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αποκάλυψη αυτή των Wikileaks, γίνεται με τη συμμετοχή μεγάλων ΜΜΕ από όλο τον κόσμο και ειδικότερα τη γερμανική Suddeutsche Zeitung, την αυστραλιανή The Age, τα Νέα, το ιταλικό περιοδικό L` Espresso, το γερμανικό κανάλι NDR και την μεξικανική εφημερίδα La Jornada.

Οπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα των Wikileaks, στις μυστικές συμφωνίες συμμετέχουν 50 χώρες οι οποίες αποτελούν την μεγαλύτερη αγορά υπηρεσιών στον χρηματοοικονομικό τομέα, με συνολικό ΑΕΠ πάνω από 32,7 τρισ. Ευρώ -πάνω από τα 2/3 δηλαδή της παγκόσμιας οικονομίας. Στις διαπραγματεύσεις αυτές η Ευρωπαϊκή Ενωση μετέχει ως μια οντότητα, ενώ συμμετέχουν και «φορολογικοί παράδεισοι» όπως ο Παναμάς, αλλά και τραπεζικά «οχυρά» όπως το Χονγκ Κονγκ.

Στις μυστικές συμφωνίες συμμετέχουν 50 χώρες οι οποίες αποτελούν την μεγαλύτερη αγορά υπηρεσιών στον χρηματοοικονομικό τομέα

Ποια είναι τα κύρια σημεία του TISA

δείτε περισσότερα εδώ

thetoc.gr

2014-06-20