«Ολα για όλα» η Δόξα με Προμηθέα

Κάτι σαν τελικός είναι για την Δόξα ο αποψινός αγώνας με τον Προμηθέα, που πρέπει να νικήσει αν θέλει να παραμείνει ζωντανή στο `παιχνίδι` της παραμονής της στην basket league. Η ομάδα της Λευκάδας βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με τους Πατρινούς που φιλοξενεί, στον αγώνα που θα γίνει στο κλειστό Γυμναστήριο στις 5.00, στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, έναν βαθμό πιο πάνω. Στον αγώνα πρώτου γύρου η Δόξα είχε παλέψει το παιχνίδι που έχασε στο τέλος με 78-70

Ο έμπειρος γκαρντ της Δόξας, Δημήτρης Τσαλδάρης επισήμανε πως πλέον η ομάδα του έχει μπροστά του ματς-τελικούς.

Έγραψε στο μπλογκ που διατηρεί στο esake.gr...

«Καλησπέρα σε όλους,

Μετά από μια καλή εμφάνιση για 30 λεπτά απέναντι στο ΠΑΟΚ, κρατήσαμε τα θετικά της εικόνας μας και δουλέψαμε πάνω στα κομμάτια που μας έκαναν να χάσουμε τη συγκέντρωση μας και τελικά να μη μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Μπαίνοντας στη 15η αγωνιστική ,θεωρώ ότι μπαίνουμε σε ένα κύκλο παιχνιδιών που αν εξαιρέσεις Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό Superfoods, όλα είναι τελικοί για εμάς. Έτσι και το αυριανό, κόντρα στην ομάδα του Προμηθέα ,που έχει πρόσφατα αλλαγή προπονητή και αλλαγές στο ρόστερ του. Σαφώς πρόκειται για μια ομάδα με ένα πολύ καλό ρόστερ, που έρχεται από διαδοχικές ήττες και σίγουρα θα έρθουν αποφασισμένοι να κερδίσουν.

Το παιχνίδι για εμάς, όπως είπα και παραπάνω είναι τελικός και θα πρέπει να το προσεγγίσουμε με όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για ένα τέτοιο ματς. Η ομάδα μας το τελευταίο διάστημα έχει βελτιώσει τη καθημερινότητα της όσον αφορά τη προπόνηση και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην εικόνα μας στο παρκέ. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει για να πάρουμε το παιχνίδι και να συνεχίσουμε με αισιοδοξία για τη δύσκολη συνέχεια».

Ο Νίκος Πέττας, παίκτης του Προμηθέα Πατρών, που αγωνίζονταν παλιότερα στη Δόξα, ενημέρωσε το blog του στο επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ και αναφέρθηκε στο μεγάλο σημερινό παιχνίδι.

Αναλυτικά είπε:

«Στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό φτάσαμε πολύ κοντά σε μια ιστορική νίκη για τον Προμηθέα, απέναντι σε μια ομάδα της Ευρωλίγκα. Δυστυχώς μας στοίχισαν κάποιες λεπτομέρειες στο τέλος της αναμέτρησης και δεν μας άφησαν να πανηγυρίσουμε με τον κόσμο μας μια μεγάλη επιτυχία.Πρέπει να πάρουμε για οδηγό μας αυτήν την καλή εμφάνιση και να συνεχίσουμε τη δύσκολη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Από εδώ και πέρα κάθε παιχνίδι αποτελεί τελικό για εμάς.

Η αρχή γίνεται το Σάββατο στη Λευκάδα με αντίπαλο την ομάδα της Δόξας, η οποία καίγεται και αυτή για τους βαθμούς της νίκης. Σε αυτό το παιχνίδι πιστεύω ότι πέρα από την τακτική θα μετρήσει περισσότερο η διάθεση και η αποφασιστικότητα από την πλευρά των παικτών της κάθε ομάδας.

Και εμείς είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε μια μεγάλη μάχη και να είμαστε εμείς εκείνοι που θα πανηγυρίσουμε με το σφύριγμα της λήξης».

 

 

H Δόξα είναι ευνόητο ότι χρειάζεται σήμερα την βοήθεια των φίλων της που θα της δώσουν την ώθηση να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

12:41:12

2017-01-28