lefkada-news

Αποσύρθηκε το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία-Στα τσιγάρα η επιβάρυνση


Στην απόσυρση του μέτρου για το εισιτήριο των 25 ευρώ για εισαγωγή και νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Το ισοδύναμο μέτρο που βρέθηκε είναι η επιβάρυνση κάθε πακέτου τσιγάρων και καπνού με 5 λεπτά του ευρώ.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη έκαναν λόγο για μία απόφαση που «δικαιώνει την εμμονή όλου του κινήματος» με δεδομένη την απογευματινή απόφαση, πριν τη συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη, να ζητήσει την ολική απόσυρση του μέτρου.

Η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ στέφθηκε με επιτυχία, δήλωσε στο naftemporiki.gr και o υπεύθυνος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης συζητήθηκε και το θέμα της ελληνικής Προεδρίας και κυρίως η επικοινωνιακή διαχείρισή του, για την οποία το Μαξίμου τρέφει υψηλές προσδοκίες.


Είναι χαρακτηριστική τόσο η αναβολή της επίσκεψης στην Ελλάδα των δύο ευρωβουλευτών-ελεγκτών της τρόικας, προκειμένου να μη συμπέσει με τις αυριανές εκδηλώσεις, όσο και η απόφαση – η οποία συζητήθηκε και πάρθηκε στη σημερινή συνάντηση Σαμαρά, Δένδια – για απαγόρευση αύριο των διαδηλώσεων στην Αθήνα.

Για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τις εξελίξεις στο ελληνικό πρόβλημα χρέους, οι δύο άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 επί της ουσίας θα κρίνει και την τύχη της χώρας, ενώ ειδικότερα για τις όποιες αποφάσεις αφορούν την απομείωση του ελληνικού χρέους η εκτίμηση είναι ότι αυτή θα παρθεί πριν από τις ευρωεκλογές, γεγονός που ευνοεί τους σχεδιασμούς του Μαξίμου.

Παράλληλα, στην έκτακτη, λόγω των εξελίξεων με τον Χριστόδουλο Ξηρό, συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, αποφασίστηκε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές στο σύστημα αδειών, ειδικά για όσους είναι καταδικασμένοι για τρομοκρατία και την παράλληλη λειτουργία, εντός εκατό ημερών, φυλακής υψίστης ασφαλείας για επικίνδυνους κακοποιούς και τρομοκράτες.

Τέλος, η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο ήταν υψηλής νοηματοδοσίας, αφενός διότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας, αφετέρου διότι ήταν ένα από τους λίγους τομείς που αναπτύχθηκε σε πραγματικά νούμερα τον προηγούμενο χρόνο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ
2014-01-08

naftemporiki.gr

>