lefkada-news

Η λυπητερή για τα ανασφάλιστα ΙΧ θα έρχεται στο σπίτι


Επιστολές θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν από τις αρχές Μαρτίου οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων που δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους στην Εφορία. Οι διασταυρώσεις των στοιχείων τελών κυκλοφορίας και αδειών κυκλοφορίας με αυτά των ασφαλιστικών εταιρειών ολοκληρώθηκαν και προέκυψε πως τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονται σε 730.000.
Αν μέσα σε διάστημα 30 ημερών οι κάτοχοι των εν λόγω οχημάτων δεν ασφαλιστούν και δεν ενημερωθεί η σχετική βάση δεδομένων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τότε θα επιλαμβάνεται του θέματος η αστυνομία, όπου θα εφαρμόζει τις σχετικές διατάξεις του ΚΟΚ και θα βεβαιώνει τα αντίστοιχα πρόστιμα, με κατ” οίκον επισκέψεις.

Μετά το… χαράτσι, ακολουθεί η ασφάλιση
Από ό,τι φαίνεται για πολλούς οδηγούς τα έξοδα της ασφάλειας του αυτοκινήτου τους είναι κάτι παραπάνω από… ένα ακόμη χαράτσι. Η πληρωμή του προστίμου θα αποτελεί προϋπόθεση για την ασφάλιση του αυτοκινήτου, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 8 εργάσιμες ημέρες. Εάν, δεν πληρωθεί, θα προσαυξάνεται και θα βεβαιώνεται στην εφορία. Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη αφαιρούνται από την Αστυνομία πινακίδες, άδεια οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας για δέκα μέρες. Επιστρέφονται μόνο εφόσον ασφαλιστεί το όχημα. Παράλληλα, θα βεβαιώνεται πρόστιμο 1.000 ευρώ για ανασφάλιστα λεωφορεία και φορτηγά, 500 ευρώ για επιβατηγά και 250 ευρώ για δίκυκλα. Αν προκληθεί ατύχημα από ανασφάλιστο όχημα, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας αφαιρούνται για δύο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής για τρία χρόνια. Επιστρέφονται και πάλι, μόνο με την προϋπόθεση ασφάλισης του οχήματος.

2014-02-25

imerazante.gr

 

 

 

>