lefkada-news

Και τα παιδιά δυσκολεύονται να γυρίσουν στις δικές τους καθημερινές υποχρεώσεις

Όπως εσείς σκέφτεστε την επιστροφή στην ρουτίνα της καθημερινότητας και τις υποχρεώσεις που σας περιμένουν, μετά το τέλος των διακοπών, έτσι και τα παιδιά δεν είναι καθόλου πρόθυμα να αποχαιρετίσουν την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού και να επιστρέψουν στο σχολείο και τις δικές τους καθημερινές υποχρεώσεις.

Για να βοηθήσετε το παιδί σας, μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω:

-Μην κοροϊδεύετε τα συναισθήματα του. Όταν το παιδί σας λέει ότι είναι λυπημένο γιατί τελείωσαν οι διακοπές του ή γιατί δεν θα ξαναπάει στη θάλασσα μην το κοροϊδεύετε. Αφήστε το να σας πει πως νιώθει, ακούστε το προσεκτικά και συμπαρασταθείτε του.

- Ψάξτε για σημάδια. Πολλές φορές τα μικρά παιδιά δεν εκφράζουν με λόγια την στενοχώρια τους, αλλά μας την δείχνουν με την συμπεριφορά τους. Αν το παιδί σας ξαφνικά δεν έχει όρεξη για φαγητό ή αρνείται να παίξει, τότε μάλλον είναι γιατί είναι λυπημένο και σας χρειάζεται.

- Γιορτάστε το τέλος του καλοκαιριού. Είναι ωραίο κάθε οικογένεια να έχει τα δικά της μικρά τελετουργικά ή έθιμα που ενισχύουν τους δεσμούς αγάπης και επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη της. Γιορτάστε το τέλος του καλοκαιριού με ένα barbecue στη θάλασσα, ένα picnic ή με όποιον άλλο τρόπο θέλετε και φροντίστε να το επαναλαμβάνετε κάθε καλοκαίρι.


- Δείξτε ενθουσιασμό για το σχολείο. Αρχίστε να προετοιμάζετε το παιδί σας για την καινούργια σχολική χρονιά. Πηγαίνετε μαζί για να αγοράσετε την καινούρια του τσάντα, αποφασίστε από κοινού τις εξωσχολικές του δραστηριότητες και γενικά εξηγήστε του ότι μπορεί μια υπεροχή εποχή να τελείωσε, αλλά το περιμένουν πολλά ωραία πράγματα στη συνέχεια.

govastileto.gr

2014-09-05

>