lefkada-news

Εργαστήρια ευαισθητοποίησης για τη διαλογή και ανακύκλωση των απορριμμάτων

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης έχουν ξεκινήσει από το Φεβρουάριο του 2010 ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους νέους στο σεβασμό του περιβάλλοντος ξαναβρίσκοντας μαζί τους χρησιμότητα για τα βιομηχανικά απόβλητα και να εκπαιδεύσει το ευρύ κοινό για την αναγκαιότητα και τα πλεονεκτήματα της διαλογής και ανακύκλωσης των οικιακών απορριμμάτων με χρήση δημιουργικών και καλλιτεχνικών μέσων.

Η ιδέα είναι να αναδείξουμε τις πολυάριθμες επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας για να μειώσουμε την κατασπατάληση πρώτων υλών και ενέργειας, επιλέγοντας την Τέχνη ως βασικό όχημα στις δράσεις μας.

Οι νέοι ευρωπαίοι εθελοντές που φιλοξενεί ο φορέας μας στα πλαίσια του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του σχεδίου ευαισθητοποίησης. Περισσότερα από 100 παιδιά, νέοι και γονείς έχουν συμμετέχει στα δημιουργικά εργαστήρια και έχουν επωφεληθεί από τις δράσεις προγράμματος μέχρι σήμερα.

Με την ευκαιρία του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011 και με σκοπό να πολλαπλασιάσουμε το αριθμό των επωφελούμενων του προγράμματός μας, έχουμε προγραμματίσει ένα κύκλο δημιουργικών εργαστηρίων ευαισθητοποίησης για τη διαλογή και ανακύκλωση των απορριμμάτων, για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Λευκάδας. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας από 28 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2011 στην Αίθουσα Τέχνης Θ. Στάμος στην πλατεία Μαρκά. Κατά την περίοδο αυτή οι μαθητές θα ασχοληθούν με καλλιτεχνικές δημιουργίες με βάση ανακυκλώσιμα υλικά και θα παρουσιάσουμε τα εκπαιδευτικά εργαλεία που δημιουργήσαμε κατά την προηγούμενη περίοδο, σε ένα περιβάλλον φιλικό για να επιτευχθούν οι εκπαιδευτικοί στόχοι της ευαισθητοποίησης. Παράλληλα στο χώρο θα εκτεθούν δημιουργίες παιδιών της Λευκάδας που έχουν ήδη συμμετέχει στα εργαστήρια.

Το γενικό πρόγραμμα των εργαστηρίων είναι:

    * Δευτέρα 28/2/2011: Δημιουργία μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά
    * Τρίτη 1/3/2011: Δημιουργίες Οριγκάμι (Origami: καλλιτεχνία του διπλώματος χαρτιού) με χρήση εφημερίδων, περιοδικών και άχρηστων χαρτιών
    * Τετάρτη 2/3/2011: Δημιουργία μάσκας με ανακυκλώσιμα υλικά
    * Πέμπτη 3/3/2011: Δημιουργία χαρταετού με ανακυκλώσιμα υλικά
    * Παρασκευή 4/3/2011: Δημιουργία αποκριάτικων καπέλων με ανακυκλώσιμα υλικά

Η αίθουσα θα είναι ανοιχτή από τις 9.00 έως τις 14.00 για τα εργαστήρια και από τις 17.30 έως τις 20.00 για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 2645023123 ή 6970881303.

>