lefkada-news

Αναρτήθηκαν οι πρώτοι δασικοί χάρτες

Αναρτήθηκαν την Τρίτη και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος οι πρώτοι δασικοί χάρτες για την Πεντέλη, τη Νέα Πεντέλη και το Μαραθώνα.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη δήλωσε πως «προσδιορίζουμε με οριστικό και αμετάκλητο τρόπο τι είναι δάσος και τι όχι», και ότι τα οφέλη από τους δασικούς χάρτες είναι καταλυτικά και για το περιβάλλον, καθώς θωρακίζεται το δάσος από τις αυθαίρετες επεμβάσεις.

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει έννομο συμφέρον μπορεί να υποβάλει αντιρρήσεις κατά το περιεχομένου του δασικού χάρτη.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο ειδικός γραμματέας δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος Γιώργος Αμοργιανιώτης, ανέφερε ότι γίνεται η πρώτη σοβαρή προσπάθεια να αποκτήσει η χώρα μας δασολόγιο.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Αμοργιανιώτης, οι ενστάσεις θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά, είτε στο κέντρο υποδοχής αντιρρήσεων (στο Μαρκόπουλο) και – όπως ορίζει ο νόμος - η συζήτηση θα γίνεται μέσα σε ένα τετράμηνο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης, Ηλίας Λιακόπουλος, έκανε λόγο για επανάσταση με την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Σημείωσε πως ο δασικός χάρτης θα αποτυπώνει την πραγματικότητα και θα απαλλάξει τους πολίτες από την ταλαιπωρία αλλά και την συναλλαγή.

Για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς είπε πως κάποιοι είναι νόμιμοι καθώς υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις και σημείωσε με έμφαση ότι για πρώτη φορά αναδεικνύεται το θέμα των δασικών χαρτών και η πολιτεία θα ξέρει το είναι δικό της.

skai.gr

>