lefkada-news

«Όχι στις καταστροφικές επενδύσεις» λένε οι περιβαλλοντικές οργανώσεις

«Καμία επένδυση επιβαρυντική και καταστροφική για το περιβάλλον, που «βαπτίζεται» ως αναπτυξιακή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή εις το όνομα του Μνημονίου και της κρίσης. Η διασφάλιση και προστασία του περιβάλλοντος είναι η πραγματική ανάπτυξη».

Αυτό  το μήνυμα θέλησαν να στείλουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται από τον Έβρο μέχρι την Χαλκιδική και την Κυριακή συναντήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη για να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον της περιοχής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Η Γνώμη», στο επίκεντρο των παρεμβάσεων τέθηκε το γεγονός ότι από πολλούς κύκλους – κυβερνητικούς και μη – οι επενδύσεις εταιρειών που έχουν σχέση με εξόρυξη και μεταλλευτικές δραστηριότητες προβάλλονται ως πανάκεια για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει ξεσπάσει.

«Το περιβάλλον διατρέχει μεγάλο κίνδυνο στο να περάσει σε δεύτερη μοίρα στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης. Θα πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό ότι το περιβάλλον είναι προαπαιτούμενο για να ξεπεραστεί η κρίση. Χρειάζεται εγρήγορση λοιπόν από τα κινήματα και τους πολίτες» τόνισε ο Χρήστος Λαζόπουλος εκ μέρους της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου.

Από την πλευρά της η Σούλα Δραγουμάνη από την Οικολογική Εταιρεία Ροδόπης, εξέφρασε την άποψη πως είναι αρνητική η τοποθέτηση του Παπακωνσταντίνου στο υπ. Περιβάλλοντος, «αφού το περιβάλλον θα έχει λογιστική αντιμετώπιση».

econews.gr

>