lefkada-news

Έναρξη 3ου κύκλου Σπουδάζω με Υποτροφία στις Ξένες Γλώσσες

Δίχως διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς, τα παιδιά πολύτεκνων ή τρίτεκνων και γενικά των ευπαθών ομάδων της Λευκάδας, θα λάβουν κατά το τρέχον έτος, ίσες ευκαιρίες και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Το πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» του Οργανισμού μας, ζει εδώ και τέσσερα χρόνια. Πανελλαδικά η δράση αυτή διακρίνεται για τη δυνατότητα που δίνει σε μαθητές από φτωχές οικογένειες να σπουδάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ως μια νησίδα ποιότητας βραβεύτηκε και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά, υπό τη σκέπη της Equal Society, προσφέρουν δωρεάν σπουδές σε μεταπτυχιακό και προπτυχιακό επίπεδο σε νέους και νέες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία.

 

Ο Οργανισμός επέκτεινε το πρόγραμμα και στις ξένες γλώσσες. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Λευκάδα τα παιδιά οικονομικά ευάλωτων οικογενειών έχουν την ευκαιρία της δωρεάν εκμάθησης ξένων γλωσσών. Σε συνεργασία με τα ξενόγλωσσα φροντιστήρια του τόπου μας, τα οικονομικά εμπόδια στην εκπαίδευση των παιδιών «γκρεμίζονται».  Έχουν τη δυνατότητα να μάθουν μια ξένη γλώσσα (αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής και ιταλικής) χωρίς να επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός και παράλληλα να λάβουν μια δεξιότητα απαραίτητη για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Το πρόγραμμα προσφέρει υποτροφίες σε νεαρά παιδιά που κατοικούν στην πόλη της Λευκάδας, στο Νυδρί, στην Καρυά και στο Μεγανήσι. Οι υποτροφίες θα παραχωρηθούν άμεσα ώστε τα παιδιά να ενσωματωθούν κατευθείαν στα ήδη υπάρχοντα τμήματα των φροντιστηρίων.

Όσες οικογένειες ενδιαφέρονται να εντάξουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμά καλούνται να προσκομίσουν στα γραφεία του Οργανισμού, ταυτότητα γονέα, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικό εφορίας,  κάρτα ανεργίας του γονέα / γονέων σε ισχύ (εφόσον υπάρχει), πολυτεκνική κάρτα (εφόσον υπάρχει) και πιστοποιητικό εντοπιότητας.

Σημαντική προϋπόθεση και λόγος απόρριψης είναι να μην έχει ήδη εγγραφεί ήδη το παιδί σε κάποιο φροντιστήριο, από το οποίο θα χρειαστεί να διακόψει.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεχτές στα γραφεία της Equal Society στην Κεντρική Πλατεία της Λευκάδας αυστηρά μέχρι τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 26450 22578.

H Equal Society ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους τα συνεργαζόμενα φροντιστήρια στο πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» και τα συγχαίρει για την κοινωνική τους προσφορά και το έντονο αίσθημα ευθύνης που διαθέτουν.

2015-09-15

 

 

>