lefkada-news

ΝΑΣΑ: Ανακάλυψαν τη Γη νούμερο 2!

Τον πρώτο «δίδυμο» πλανήτη της Γης ανακάλυψε η ΝΑΣΑ, με το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ, όπως ανακοινώθηκε σε επιστημονικό συνέδριο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο πλανήτης Κέπλερ-22β που ανακαλύφθηκε σε απόσταση 600 ετών φωτός από τη Γη, περιστρέφεται γύρο από έναν ήλιο αντίστοιχο με το δικό μας σε μιαν απόσταση που επιτρέπει στον πλανήτη να διατηρεί θερμοκρασία 22 βαθμών Κελσίου, γεγονός που σημαίνει ότι στην επιφάνεια του πλανήτη θα μπορούσε να υπάρχει νερό σε υγρή μορφή.

Πρόκειται για τον πρώτο πλανήτη που εντοπίζεται να έχει χαρακτηριστικά τόσο κοντινά με αυτά της Γης, κάτι που ενθουσίασε τους επιστήμονες, οι οποίοι εξετάζουν χιλιάδες υποψήφιους πλανήτες για να εντοπίσουν παρόμοια δεδομένα.

«Πρόκειται για σημαντικό σταθμό στην πορεία μας για την ανακάλυψη του δίδυμου πλανήτη της Γης», δήλωσε ο επιστήμονας Ντάγκλας Χάντγκινς, που συμμετέχει στο πρόγραμμα Κέπλερ. Ο νέος πλανήτης που ανακαλύφθηκε έχει ακτίνα 2,4 φορές αυτής του δικού μας πλανήτη και περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο του σε απόσταση 15% μικρότερη από την αντίστοιχη της Γης.

2011-12-06

agelioforos.gr

>