lefkada-news

Στη διαβούλευση για την ευρωπαϊκή ιχθυοκαλλιέργεια η Σελόντα

Δυναμικό «παρών» έδωσε η εταιρεία Σελόντα στη μεγαλύτερη διαβούλευση για το μέλλον της ευρωπαϊκής ιχθυοκαλλιέργειας. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Βασιλικό Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών του Βελγίου, στις Βρυξέλλες, έγινε η παρουσίαση του οράματος για την Ευρωπαϊκή Ιχθυοκαλλιέργεια, για το 2030, από την Πλατφόρμα Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ιχθυοκαλλιέργειας (EATiP).

Όπως ανακοίνωσε η Σελόντα, η παρουσίαση της EATiP για «Το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ιχθυοκαλλιέργειας» επικεντρώθηκε στις προβλέψεις για την ανάπτυξη του κλάδου, στις προκλήσεις και τις ανάγκες έως το 2030, αλλά και σε συγκεκριμένους στόχους μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής έρευνας και ατζέντας καινοτομίας.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν 80 προσκεκλημένοι από 15 ευρωπαϊκές χώρες, στους οποίους ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τίμοθι Χολ και ο πρόεδρος της EATiP, Γκουστάβο Λαραθάμπαλ, ανέπτυξαν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για τον κλάδο, αλλά και πώς μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπισή του η έρευνα και τεχνολογία. Επιπλέον, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ενημέρωσε τους συμμετέχοντες, αναφορικά με τα διαθέσιμα προγράμματα χρηματοδότησης υποδομών και ενίσχυσης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι εταιρειών του κλάδου από τη Βόρεια Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τις Ευρωπαϊκές ακτές και την Κεντρική Ευρώπη, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν την εμπειρία τους για το πώς αυτά τα σενάρια θα επηρεάσουν τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας, ενώ τονίστηκε η ανάγκη ενσωμάτωσης των ζητημάτων του κλάδου στη διαμόρφωση πολιτικής και στρατηγικής τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τη Σελόντα εκπροσώπησε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιάννης Στεφανής, ο οποίος είναι και μέλος του ΔΣ της Πλατφόρμας Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ιχθυοκαλλιέργειας (EATIP).

paseges.gr

2012-11-25

>