lefkada-news

28,7 εκατ. από το Leader Αλιείας

Οι πρώτες έξι συμβάσεις για τα προγράμματα «Leader Αλιείας», που προβλέπουν οικονομική ενίσχυση σε αλιείς και κατοίκους αλιευτικών παράκτιων περιοχών και καλύπτουν τόσο ιδιωτικές όσο και δημόσιες επενδύσεις, υπεγράφησαν χθες από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδη με τους εκπροσώπους των αναπτυξιακών εταιρειών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 Οι συμβάσεις αφορούν τις περιοχές Αιτωλοακαρνανία (Ναύπακτο και Μεσολόγγι), Κάλυμνο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Λέσβο και Χαλκιδική, συνολικού ύψους 28.740.000 ευρώ, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο περιοχές, Κυκλάδες και Αμβρακικός, ύψους περίπου 9,5 εκατ. ευρώ.

Οι αναπτυξιακές εταιρείες θα πρέπει τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τη σύμβαση, να εκδώσουν τοπικές προκηρύξεις, προκειμένου να υποβληθούν αιτήσεις από κατοίκους περιοχών που έχουν σχέση με την αλιεία, και οι οποίοι ενδιαφέρονται να κάνουν επενδύσεις τοπικού χαρακτήρα.

Η συνολική δημόσια δαπάνη για τα προγράμματα του «Leader Αλιείας» είναι 45 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας κατά 33,3 εκατ. ευρώ και κατά 11,7 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους. Τα τοπικά προγράμματα που θα επιλεγούν έχουν χρονικό περιθώριο υλοποίησηςη μέχρι το 2015.

ΧΡ.ΠΑΠ.

enet.gr

>