lefkada-news

168,48 εκατ. ευρώ

Μέχρι σήμερα έχει ενεργοποιηθεί μέσω προσκλήσεων υποβολής προτάσεων, το 61,46% της Δημόσιας Δαπάνης του Προγράμματος, ήτοι 168,48 εκατομμύρια ευρώ.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Αλιείας περιόδου 2007-2013 έχει εφαρμογή σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, χωρίς καμία εξαίρεση, αναφέρει ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ι. Διαμαντίδης σε έγγραφη απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Φραγκίσκου Παρασύρη.

Οι δράσεις που έχουν ενεργοποιηθεί αφορούν στη "Μόνιμη Παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων" ύψους 50.267.000 ευρώ, "Αλιεία Εσωτερικών υδάτων" ύψους 2.300.000 ευρώ, "Προστασία και ανάπτυξη της υδρόβιας πανίδας και χλωρίδας" ύψους 4.010.000 ευρώ, "Αλιευτικοί λιμένες τόποι εκφόρτωσης και καταφύγια" ύψους 30.000.000 ευρώ, "Ανάπτυξη νέων αγορών και εκστρατείες προώθησης" ύψους 4.900.000 ευρώ, "ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών" ύψους 70.000.000 ευρώ.

Επίσης, έχουν ήδη δημοσιευθεί δύο προκηρύξεις για την υποβολή προτάσεων από Ομάδες Τοπικής Δράσης Αλιείας.

Οι τρόποι δημοσιοποίησης συμπεριλαμβάνουν την αποστολή των σχετικών προσκλήσεων - προκηρύξεων (εντύπων-οδηγιών) στις κατά τόπους Υπηρεσίες Αλιείας της χώρας, καταχωρήσεις σε εφημερίδες και περιοδικά, δελτία τύπου, ενημέρωση της Επιτροπής Παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος, την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε συλλογικούς φορείς αλιέων, Νομαρχιακές Υπηρεσίες Αλιείας, Λιμεναρχεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση (κυρίως σε παράκτιες περιοχές και στα μικρά νησιά) και ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Διαχειριστικής Αρχής (www.alieia.gr).

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι (συλλογικοί φορείς, Υπηρεσίες, επιμελητήρια, αλιείς), μπορούν ανά πάσα στιγμή μέσω της ιστοσελίδας της Διαχειριστικής Αρχής να ενημερώνονται τόσο για τις δυνατότητες χρηματοδότησης στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος της Αλιείας στην Ελλάδα, όσο και για τα σχέδια κοινών υπουργικών αποφάσεων και προσκλήσεων υποβολής προτάσεων που τίθενται κατά καιρούς σε δημόσια διαβούλευση.

Οι διαβεβαιώσεις του υπουργού θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Ι. Διαμαντίδη για την χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, εφαρμογή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας, δόθηκαν μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Φραγκίσκου Παρασύρη στην οποία μετέφερε την ανησυχία των αλιέων της Κρήτης για το ενδεχόμενο να μένουν εκτός των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χρηματοδότησης γιατί οι κατά τόπους Νομαρχίες δεν προχώρησαν τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να απορροφηθούν προγράμματα που προορίζονται για τον κλάδο τους.

paseges.gr

>