lefkada-news

Το πρώτο βιολογικό χαβιάρι είναι γεγονός και ακόμη...πιο ακριβό

Το πρώτο χαβιάρι από βιολογική εκτροφή οξύρρυγχων, ένα πραγματικά καινοτόμο προϊόν παρουσιάστηκε στην Ευρωπαϊκή Έκθεση Αλιευμάτων, στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για το πρώτο βιολογικό χαβιάρι, που παράγει εταιρεία, με έδρα τη Γερμανία, η οποία διαθέτει πιστοποίηση, με βάση τα κοινοτικά πρότυπα.

Το βιολογικό χαβιάρι παράγεται από την εταιρεία Caviar Creator` s με έδρα το Demmin της Γερμανίας, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο εργοστάσιο κλειστού κυκλώματος υδατοκαλλιέργειας στο κόσμο (20.000 τετραγωνικά μέτρα) για την εκτροφή οξύρρυγχων.

Η παραγωγή του βιολογικού χαβιαριού της εν λόγω εταιρείας είναι πιστοποιημένη με βάση τα κοινοτικά πρότυπα για τα βιολογικά αγροτικά προϊόντα, που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουν τη χρήση ορμονών, γενετικών επεμβάσεων, ενισχυτικών γεύσης ή χημικών πρόσθετων ουσιών στο νερό και την τροφή των ψαριών.

Το νερό στις υδατοδεξαμενές όπου εκτρέφονται τα ψάρια καθαρίζεται με μηχανικά μέσα, με τη χρήση ειδικών κόσκινων και μετά με ειδικά φίλτρα υποβάλλεται σε βιολογικό φιλτράρισμα (διάσπαση νιτρικών αλάτων), χρησιμοποιώντας βιοαντιδραστήρες μικροοργανισμών.

Το pΗ του ελέγχεται συνεχώς, καθώς επίσης και η θερμοκρασία και η περιεκτικότητά του σε οξυγόνο, ενώ η στάθμη των υδάτων στις υδατοδεξαμενές και τις αντλίες ελέγχεται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών με ειδικό απευθείας σύστημα.

>