lefkada-news

Ξεκινά με 35.000.000 € το «ενάλιο ταμείο»

Υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, και τον πρόεδρο του Δ. Σ. του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, Αλέξανδρο Παπαρσένο, συμφωνία χρηματοδότησης του «ενάλιου ταμείου» με 35.000.000 € στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007−2013. Στόχος είναι η βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, και η επιτάχυνση της υλοποίησης των επενδύσεων μέσω εργαλείων χρηματοοικονομικής τεχνικής, όπως ταμεία επιχειρηματικού κεφαλαίου, ταμεία εγγυήσεων, ταμεία δανειοδοτήσεων και επιδότησης επιτοκίου σε χορηγούμενα δάνεια.

Θυμίζουμε ότι το «ενάλιο ταμείο» συστάθηκε με την με αριθμό 1871 ΚΥΑ που υπεγράφη στις 25 Οκτωβρίου από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , Π. Ρήγα, και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδη, και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β/1741/5.11.2010, στις 8 Νοεμβρίου.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για Ταμείο Χαρτοφυλακίου (Κεφαλαίου) με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΑΛΙΟ», ως χωριστή λογιστικά χρηματοδοτική μονάδα διαμέσου του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων ΑΕ (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ) για την υλοποίηση των στόχων του Επιχειρησιακού προγράμματος Αλιείας 2007−2013 και ειδικότερα:

    * τη βελτίωση της οικονομικής βιωσιμότητας του αλιευτικού στόλου,
    * τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών,
    *  την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρήσεων του κλάδου της μεταποίησης και εμπορίας αλιευτικών προϊόντων,
    * την αειφόρο ανάπτυξη των επιλεγμένων αλιευτικών περιοχών,

Το Ταμείο δύναται να επενδύει σε περισσότερα από ένα μέσα χρηματοοικονομικής τεχνικής, δηλαδή ταμεία επιχειρηματικού κεφαλαίου, ταμεία εγγυήσεων, ταμεία δανειοδοτήσεων και επιδότησης επιτοκίου σε χορηγούμενα δάνεια.

Σκοπός της σύστασης του Ταμείου είναι η βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και η επιτάχυνση της υλοποίησης των επενδύσεων που θα ενταχθούν για συγχρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007−2013.

Η συμφωνία υπεγράφη στις 3 Δεκεμβρίου


Από  paseges.gr 

>