lefkada-news

Ξεκινούν τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Την έναρξη της υλοποίησης των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας συνολικού προϋπολογισμού 188.000.000 ευρώ ανακοινώνει η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής των Δικαιούχων φορέων στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας για την πρόσληψη 31.341 ανέργων με προϋπολογισμό 100.161.088 ευρώ.

Εντός της επομένης εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων για την Περιφέρεια Αττικής και τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων και για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

Μέσω των προγραμμάτων, 57.400 συνολικά άνεργοι αναμένεται να εξασφαλίσουν απασχόληση για διάστημα πέντε μηνών. Το επίδομα κοινωφελούς εργασίας ανέρχεται σε 625 ευρώ το μήνα.

Στα Προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνονται ενδεικτικά:

* έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας, όπως π.χ. διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, καθαριότητα παραλίων περιοχών,

* δράσεις διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς,

* υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κλπ.

* δράσεις για παιδιά και νέους, εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές και παιδιά, οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών.

Η πρόσληψη των ανέργων γίνεται από Φορείς μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και οι ωφελούμενοι τοποθετούνται στις θέσεις εργασίας από τους συμπράττοντες φορείς (ΟΤΑ α’ και β βαθμού και τα νομικά τους πρόσωπα κι εν γένει κάθε είδους νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που αναπτύσσει νομίμως δραστηριότητες με σκοπό την υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα), οι οποίοι έχουν συνάψει Μνημόνια Συνεργασίας με τους Φορείς Απασχόλησης.

naftemporiki.gr

2012-01-11
 

>