lefkada-news

Περπάτημα… το καλύτερο αντικαταθλιπτικό!

Δωρεάν και χωρίς συνταγή γιατρού, το περπάτημα αποτελεί το καθημερινό «φάρμακο» για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη επιστημόνων στη Σκωτία. Μετά από οκτώ δοκιμές πάνω σε 341 άτομα, όλα τα στοιχεία οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το περπάτημα είναι ικανό να μειώσει την εμφάνιση συμπτωμάτων της κατάθλιψης…

Παρόλο που οι έντονες ασκήσεις είναι γνωστό ότι προσθέτουν ενέργεια και θεωρούνται αποτελεσματικές στη θεραπεία της κατάθλιψης, το πανεπιστήμιο του Stirling προχώρησε την έρευνα σε ένα ακόμη επίπεδο. Για πρώτη φορά αποσαφηνίστηκαν οι επιδράσεις και των λιγότερο εντατικών δραστηριοτήτων στο θέμα της κατάθλιψης. Σύμφωνα με την έρευνα «Ψυχική Υγεία & Φυσική Δραστηριότητα», ένα στα δέκα άτομα μπορούν να εμφανίσουν συμπτώματα της κατάθλιψης κάποια στιγμή στη ζωή τους… γεγονός που μετατρέπει το περπάτημα σε σημαντικό όπλο!

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου μετά από σύγκριση διάφορων άλλων μελετών, κατέληξαν στην απαραίτητη ενσωμάτωση ενός περιπάτου στην καθημερινή μας ζωή για χάρη μιας καλής ψυχικής υγείας. Τακτικές βόλτες, λοιπόν, κυρίως για τους ηλικιωμένους και τους εφήβους ηλικίας 16 ετών είναι η συνταγή για την αποφυγή των καταθλιπτικών ή και των ελαφρύτερων συμπτωμάτων της κακής ψυχολογίας. Βέβαια, όπως είναι φυσικό, ανάλογα με την κατάσταση, η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να θεωρείται αναγκαία και το περπάτημα να ενεργεί ως ένα χρήσιμο βοηθητικό συμπλήρωμά της.

flowmagazine.gr

2014-11-26

>