lefkada-news

Η δημοσίευση πολλών selfies δείχνει πιθανότατα σημάδια ναρκισσισμού και ψυχοπάθειας

Τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο είναι σίγουρο ότι θα συζητηθούν αφού αυτά έδειξαν ότι οι άνδρες που δημοσιεύουν σε ιστοσελίδες αρκετές φωτογραφίες του εαυτού τους όπως τις selfies, εμφανίζουν συμπτώματα ψυχοπάθειας και ναρκισσισμού.

Επιπλέον, άνδρες οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να επεξεργαστούν τη φωτογραφία τους προσθέτοντας φίλτρα, πριν τη δημοσιεύσουν online, σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία στο ναρκισσισμό αλλά και στο ότι κρίνουν τον εαυτό τους με βάση την εμφάνιση και όχι για άλλα θετικά γνωρίσματα που (πιθανόν) διαθέτει. Μάλιστα το όλο αυτό φαινόμενο δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο αφού οι συγκεκριμένοι άνδρες δημοσιεύουν περισσότερες selfies αναμένοντας τα σχόλια του κύκλου τους, κάτι που οδηγεί σε δημοσίευση και άλλων προσωπικών φωτογραφιών. Τέτοιες συμπεριφορές πάντως σύμφωνα με την έρευνα μπορούν να οδηγήσουν σε κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές.

Ο ναρκισσισμός χαρακτηρίζεται από την πεποίθηση ότι είμαστε πιο έξυπνοι, πιο ελκυστικοί και καλύτεροι από τους άλλους, με το αίσθημα της ανασφάλειας όμως να κρύβεται κάτω από την επιφάνεια. Η ψυχοπάθεια περιλαμβάνει έλλειψη εμπάθειας και ενδιαφέροντος για τους άλλους καθώς και μια τάση για παρορμητική συμπεριφορά.

Το δείγμα της έρευνας αφορούσε 800 άνδρες ηλικίας από 18 έως 40 ετών οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για τη συμπεριφορά τους κατά τη δημοσίευση φωτογραφιών του εαυτού τους σε ιστοσελίδες.

insomnia.gr

2015-01-13

>