
Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων Δήμου Λευκάδας στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας
- Ενημέρωση-συζήτηση για την Μονάδα Προεπεξεργασίας, Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΜΟΠΑΚ) Απορριμμάτων Δήμου Λευκάδας.
Ένα από τα σοβαρότερα θέματα απασχόλησε εχθές το Δ.Σ. Λευκάδας, εκείνο της εναπόθεσης των απορριμμάτων του νησιού. Όπως είναι γνωστό, έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΠΠΕΡΑΑ ο Δήμος Λευκάδας με το ποσό των 2.750.000 προκειμένου να προβεί σε οριστική αποκατάσταση όλων των χωματερών (συνολικά 6: στις θέσεις «Πάνω Αλώνια», «Βαγενή», «Βαρύ», «Ρέμα», «Κλιμάτι» και ο ενεργός χώρος έκτασης 36 στρέμματα εντός του βιολογικού καθαρισμού). Κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη αποκατασταθεί, ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται σε εξέλιξη αποκατάστασης. Παρόλα αυτά έχει ακουστεί αρκετές φορές από το Δ.Σ. Λευκάδας, ότι τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για την αποκατάσταση τους και για το λόγο αυτό αιτούνται επιπλέον 500.000 ευρώ για την οριστική αποκατάσταση όλων των χωματερών.
Εισηγητής του θέματος ο εντεταλμένος σύμβουλος Στάθης Βλάχος
Ο εισηγητής του θέματος Στάθης Βλάχος περιέγραψε την παρούσα κατάσταση για το θέμα των απορριμμάτων. Ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι είμαστε στη φάση της ολοκλήρωσης των ΣΜΑ (Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων). Πιο συγκεκριμένα, είπε, ότι ο ΣΜΑ στη θέση Σφαγία, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ενώ εκείνος που βρίσκεται στη θέση ΚΟΥΛΟΥΡΙ στα Βουρνικά, πρόκειται να ολοκληρωθεί σε δύο περίπου μήνες. Επιπλέον είπε ότι είναι σε εξέλιξη η προμήθεια των οχημάτων για τη μεταφορά των απορριμμάτων από τα νησιά Κάλαμος και Καστός.
Υπάρχουν ωστόσο, συμπλήρωσε στη συνέχεια, κάποιες εκκρεμότητες: Πρώτον η οριστική έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης από την αποκεντρωμένη διοίκηση και δεύτερον και σημαντικότερο, η υπογραφή σύμβασης συνεργασίας αποδοχής του υπολείμματος στον ΧΥΤΥ 3ης ΔΕ Ν. Αιτ/νίας στο Δήμο Βόνιτσας.
Σε καλό κλίμα οι σχέσεις με το Δήμαρχο Βόνιτσας
Έχουν συναντηθεί επανειλημμένως, όπως πρόσθεσε, με το Δήμαρχο της Βόνιτσας και διαβεβαίωσε ότι το μεταξύ τους κλίμα είναι πάρα πολύ θετικό. «Βρισκόμαστε σε πολύ καλό κλίμα για να μπορέσουμε τελικά να συνάψουμε αυτή τη σύμβαση, ώστε να ελευθερωθούμε πλέον για να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε και το έργο, αφού γίνουν οι οριστικές μελέτες», είπε.
Επιπλέον δεσμεύτηκε, πως μέχρι το τέλος Γενάρη θα υπάρχει η σύμβαση με το φορέα απορριμμάτων του απέναντι Δήμου. Παρ` όλα αυτά ξεκαθάρισε ότι για να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συμβάλλουν όλες οι παρατάξεις, με τον τρόπο που η καθεμία μπορεί. «Ο καθένας μπορεί να συμβάλει με το δικό του τρόπο, για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».
Στο σημείο αυτό θέλησε να τονίσει πώς ο Δήμος Ανακτορίου έχει και μία υποχρέωση απέναντι σε αυτό το αίτημα της Λευκάδας, υποχρέωση την οποία πρέπει πολύ καλά να σκεφτεί, γιατί εδώ και χρόνια ο Δήμος Λευκάδας δέχεται τα λύματα από τον οικισμό της Πλαγιάς προς στο βιολογικό Λευκάδας. Αυτό εμείς δεν το βλέπουμε σαν υποχρέωση με την ακριβή έννοια του όρου, ξεκαθάρισε, αλλά ως μία σταθερή βάση μίας συνεργασίας όμμορων Δήμων, πάνω σε σοβαρά ζητήματα που έχουν αυτές οι κοινωνίες. «Σε αυτή τη βάση πρέπει το θέμα να τεθεί, και για αυτό θα πρέπει να συναισθανθούμε όλοι ότι όλες αυτές οι προσπάθειες εντάσσονται μέσα σε έναν περιφερειακό σχεδιασμό με υλοποιήσημα σχέδια. Πρέπει επιτέλους αυτή η χώρα να αποκτήσει Περιφερειακό σχεδιασμό, ο οποίος να μπορεί να επιβληθεί, και όχι να βασίζονται οι αποφάσεις, στην καλή θέληση των Δημάρχων κάθε φορά», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την προμήθεια δημοπράτησης του Δεματοποιητή , διαβεβαίωσε ότι μπορεί να γίνει άμεσα, καθώς υπάρχουν ήδη τα τεύχη δημοπράτησης της προμήθειας του .
Εκκρεμεί η ανάθεση των οριστικών μελετών
Μία ακόμα εκκρεμότητα, αποτελεί και η ανάθεση των οριστικών μελετών του έργου. ( περιλαμβάνει 6 επιμέρους μελέτες). Η ανάθεση αυτή θα γίνει, όπως πρόσθεσε με πρόχειρο διαγωνισμό. «Υπάρχει ειλημμένη απόφαση ανάθεσης από το προηγούμενο Δ.Σ. με προσφορές των οριστικών μελετών. Και αυτό θα γίνει.», ξεκαθάρισε. Προκειμένου να προχωρήσει το έργο, κρίνει απαραίτητη την εποπτεία του, από έναν τεχνικό σύμβουλο, και για το λόγο αυτό ανακοίνωσε ότι θα συνάψουν σύμβαση με τον μελετητή του έργου τον κ. Τσιλιγιάννη μέχρις ότου να ολοκληρωθεί το έργο.
Σε λειτουργία η μονάδα ΜΟΠΑΚ το 2017
Εκτίμησή του εισηγητή του θέματος, είναι ότι οι οριστικές μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2015, η δημοπράτηση του ΜΟΠΑΚ το καλοκαίρι του 2015 ενώ στα μέσα του 2017 θα λειτουργήσει η Μονάδα ΜΟΠΑΚ ( Μονάδα Προεπεξεργασίας Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Αστικών Αποβλήτων), εάν βεβαίως δεν συμβούν έκτακτα περιστατικά, όπως πρόσθεσε.
Τι κάνει η ΜΟΠΑΚ;
Δέχεται τα σκουπίδια του Νομού Λευκάδας, που μεταφέρονται από τα κοντέινερς των ΣΜΑ (Σταθμοί Μεταφόρτωσης Αποριμμάτων). Στη συνέχεια αφού τα σκουπίδια έχουν εναποτεθεί στη Μονάδα ΜΟΠΑΚ, ξεκινάει η διαλογή τους, που είναι και το αμέσως επόμενο στάδιο η οποία περιλαμβάνει α) Ανάκτηση των ανακυκλώσιμων υλικών β) κομποστοποίηση των απορριμμάτων (τα οποία θα χρησιμοποιούνται για την αναδάσωση των ορέων του νησιού της Λευκάδας Πύργος, Ελάτη, Άγιος Ηλίας, η οποία εκτιμάται σε 12.000 τόνους ανά έτος) γ) υπολείμματα σκουπιδιών που δεν χρησιμοποιούνται και που θα καταλήγουν εάν συμφωνηθεί στο ΧΥΤΥ Παλαίρου. Η μονάδα θα διαθέτει και έναν δεματοποιητή, που θα λειτουργήσει, πριν την έναρξη λειτουργίας της ΜΟΠΑΚ, και θα αποθηκεύει σε δέματα χωρητικότητας ενός τόνου τα σκουπίδια του Δήμου μας, τα οποία θα επεξεργαστεί με την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου.
Πόσα σκουπίδια έχει η Λευκάδα;
Η ΜΟΠΑΚ θα δέχεται περί τους 30.000 τόνους αστικά απόβλητα, ανά έτος (120 τόνους την ημέρα το καλοκαίρι), κατόπιν έρευνας του μελετητή στο Νομό Λευκάδας και το υπόλειμμα της προεπεξεργασίας και ραφηναρίας που προσδιορίζεται σε 10.000 τόνους ανά έτος θα μεταφέρεται με κοντέινερ στον ΧΥΤΥ 3ης διαχειριστικής ενότητας νομού Αιτολωακαρνανίας.
Πόσο θα στοιχήσει η λειτουργία του εργοστασίου στο Δήμο;
Η λειτουργία της μονάδας ΜΟΠΑΚ (προϋπολογισμού περίπου 6.000.000) θα στοιχίζει στο Δήμο γύρω στο 1.500.000 εκατομμύριο το χρόνο, σύμφωνα με μια οικονομική έκθεση , του κ. Τσιλιγιάννη Χρήστου, για έξοδα λειτουργίας.
Η περιοχή χωροθέτησης της μονάδας ΜΟΠΑΚ
Η περιοχή χωροθέτησης της Μονάδας βρίσκεται στη θέση «Αλυκές» Λευκάδας στα ανατολικά της πόλης σε μέσο υψόμετρο 0 μέτρα και σε έκταση 19,5 στρεμμάτων. Μέρος της ΜΟΠΑΚ (κομποστοποίηση-ωρίμασνη ) θα κατασκευαστεί σε έκταση 13,7 στρεμμάτων εντός του αποκαταστημένου ΧΑΔΑ (συνολικής έκτασης 147 στρεμμάτων) και μέρος της (μηχανικός διαχωρισμός) θα κατασκευαστεί σε έκταση 5,8 στρ στο βόρειο όριο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δ. Λευκάδας (ΕΕΛ). Η έκταση αυτή απέχει από την πόλη της Λευκάδας 500 μέτρα.
Βλέπουμε και το θέμα κατασκευής ΧΥΤΥ
«Βλέπουμε και το θέμα κατασκευής ΧΥΤΥ, στη Λευκάδα, εάν δεν ικανοποιηθούν από την οικονομική συμφωνία με τον ΧΥΤΥ Παλαίρου», είπε ο κ. Βλάχος. Ωστόσο η ευρωπαϊκή ένωση δεν χρηματοδοτεί πλέον την κατασκευή ΧΥΤΥ, αφού η μέθοδος αυτή στην Ευρώπη θεωρείται παρωχημένη. Στη Σουηδία μάλιστα, τα υπολείμματα αυτά μετατρέπονται σε βιομάζα και κατόπιν σε παραγωγή ενέργειας, σύμφωνα με την τοποθέτηση του Θανάση Καββαδά (που θα αναλυθεί παρακάτω). Ο Δήμαρχος, είπε όμως, πως εάν χρειαστεί να προβούν σε αυτή τη λύση, θα προσπαθήσει να αναζητήσει χρήματα για την κατασκευή του από άλλους πόρους.
«Δίνουμε και την ψυχή μας για να έχουμε μία καθαρή πόλη»
Ο κ. Βλάχος ξεκαθάρισε ότι αυτό που μπορεί να εκφράσει με σιγουριά είναι ότι «Δίνουμε και την ψυχή μας για να έχουμε μία καθαρή πόλη. Και για αυτό δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία. Εάν το πετυχαίνουμε ή όχι, αυτό θα το κρίνει ο κόσμος της Λευκάδας, είπε.
Η ευθύνη του πολίτη
Το νησί της Λευκάδας παραδέχτηκε στη συνέχεια ότι δεν είναι και τόσο καθαρό και για το λόγο αυτό θέλησε να σταθεί και στα αίτια της κατάστασης αυτής. Δεν ευθύνεται μόνο ο Δήμος με τις όποιες ελλείψεις του όπως είπε, αλλά και ο ίδιος ο πολίτης. Για τον λόγο αυτό επεσήμανε πως «όταν θα κάνουμε κριτική για το επίπεδο της καθαριότητας της πόλης και των οικισμών μας, θα πρέπει να βάλουμε και τον παράγοντα αυτόν στη μέση για να είμαστε πιο δίκαιοι και πιο αποτελεσματικοί».
Οι τοποθετήσεις
Η επίβλεψη του έργου και ο κ. Τσιλιγιάννης
Η Μαριάννα Καρφάκη, έκανε λόγο για την πρόσφατη έγκριση του Δ.Σ. του έξτρα ποσού των 500.000 ευρώ που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των ΧΑΔΑ και για την τοποθέτηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, σύμφωνα με την οποία, έγινε λάθος επιμέτρηση από τον κ. Τσιλιγιάννη, τον οποίον «απόψε θέλετε να πάρετε τεχνικό σύμβουλο στο μέλλον», όπως είπε. «Ενώ την άλλη μέρα, είδαμε, είπε, σε πρωτοσέλιδο τοπικής εφημερίδας, δήλωση του κ. Τσιλιγιάννη, να διαψεύδει όσα ειπώθηκαν από την υπηρεσία του Δήμου». Για το λόγο αυτό ρώτησε το Δήμαρχο, εάν ερεύνησαν το θέμα, πριν προβούν στην ανάθεσή της επίβλεψης του έργου στο συγκεκριμένο τεχνικό σύμβουλο.
Στ. Βλάχος: «Τον Τσιλιγιάννη δεν τον επιλέξαμε εμείς!»
«Τον κ. Τσιλιγιάννη εμείς δεν τον επιλέξαμε, εμείς τον βρήκαμε σαν κυρίαρχο παράγοντα και διεκπεραιωτή αυτής της κατάστασης, και δεν έχουμε κανέναν λόγο να αλλάξουμε ρώτα,» της απάντησε ο κ Βλάχος, λέγοντας πώς η Δ.Α. έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.
Οι τοποθετήσεις Καββαδά: «Τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα!»
Ενδιαφέρον παρουσίαζαν οι τοποθετήσεις του Θανάση Καββαδά σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης .
O κ. Καββαδάς στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι ήταν υπέρ της άμεσης οριστικής λύσης των σκουπιδιών γι` αυτό και ψήφισε θετικά για τη δημιουργία ΜΟΠΑΚ, αφού δεν μπορούσε να χρηματοδοτηθεί το μεγάλο εργοστάσιο, με την προοπτική όμως αυτό να επεκταθεί μελλοντικά και να παράγει όχι μόνο κομπόστ ανώτερης ποιότητας αλλά και βιοντίζελ και στη συνέχεια ενέργεια.
Αναφέρθηκε , επιπλέον στις 6 οριστικές μελέτες που χρειάζονται για να προχωρήσει το έργο και είχαν ψηφιστεί κατά πλειοψηφία στις 11/12/13 για απευθείας ανάθεση ποσού 34.424€ που δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου αλλά χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα. «Θα πρέπει λοιπόν να μην περιμένουμε έναν μήνα όπως είπε ο κος Βλάχος για να αναθέσουμε τις μελέτες αλλά αύριο το πρωί».
Επίστησε, στη συνέχεια, την προσοχή στη χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου που σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΕΚΑ λήγει στις 13/2/2016 και στην ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών που ορίζεται η 31/12/15. «Πρέπει να προσέξουμε πολύ τις ημερομηνίες που αναφέρονται στην απόφαση ώστε να μην χαθεί το έργο», ανέφερε συγκεκριμένα.
Σχετικά με το Δεματοποιητή , κάλεσε το Σώμα να αναλογιστεί τι πρόκειται να συμβεί, όταν ότι οι 30.000 τόνοι σκουπιδιών που παράγονται ετησίως γίνουν δέματα και ανάλογα με την μεμβράνη που θα τυλίγονται θα έχουμε ΛΕΥΚΑ-ΜΑΥΡΑ-ΜΠΛΕ βουνά με σκουπίδια (το κάθε δέμα ζυγίζει έναν τόνο) και γι` αυτό, πρόσθεσε, πώς πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην δημιουργία και λειτουργία του ΜΟΠΑΚ.
Για τον κ. Καββαδά, θα πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην ανακύκλωση , στην οικιακή κομποστοποίηση, να γίνει ενημέρωση στα σχολεία, ημερίδες και έντυπη ενημέρωση με το λογαριασμό του νερού ώστε να γίνει βίωμα όλων μας η ανακύκλωση και να εφαρμοστεί στην πράξη.
Αναφέρθηκε, τέλος και στην ανάγκη δημιουργίας ΧΥΤΥ στο νομό μας, θέση που είχε και στην προηγούμενη θητεία του όπως ανέφερε, γιατί «τα σκουπίδια πρέπει να τα διαχειριζόμαστε μόνοι μας». Με αφορμή την αναφορά του Δημάρχου ότι δεν χρηματοδοτούνται τα ΧΥΤΥ από ευρωπαϊκά προγράμματα είπε, ότι εμείς θα έχουμε υπόλειμμα 30% των σκουπιδιών που θα οδηγούνται στο ΧΥΤΥ (δηλαδή 10.000 τόνους σκουπίδια ετησίως) ενώ για παράδειγμα στη Σουηδία οδηγείται μόνο το 1% αγοράζοντας σκουπίδια από Ιταλία-Νορβηγία-Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Κλείνοντας, τόνισε πως «Τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα, τα σκουπίδια είναι χρήματα»
Δήμαρχος Λευκάδας: Εμείς από το 2007 καταθέταμε σταθερά την ίδια άποψη.
Στο θέμα αυτό και με αφορμή την ερώτηση του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου, Μπάμπη Καλού, σχετικά με την προηγούμενη θέση του Δημάρχου για τη δημιουργία ΧΥΤΥ στη Λευκάδα, ο δήμαρχος είπε: «Σωστά λέει ο κ. Καλός, εμείς είχαμε μία σταθερή άποψη στο θέμα αυτό της δημιουργίας ΧΥΤΥ στη Λευκάδα. Εμείς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί δεν είχαμε ως Λευκάδα, το τσαγανό να πούμε ότι εμείς παράγουμε τα σκουπίδια, εμείς πρέπει να λύσουμε και το πρόβλημα της ταφής τους. Εμείς από το 2007 καταθέταμε σταθερά την ίδια άποψη. Ότι θα έπρεπε δηλαδή να βρούμε χώρο υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων. Είναι τόσο σταθερή η θέση μας αυτή, πρόσθεσε, που για το λόγο αυτό, στην τελευταία κατανομή της ΣΑΤΑ προβλέφθηκε κονδύλι για την μελέτη εξεύρεσης χώρου υγειονομικής ταφής στη Λευκάδα. Ωστόσο είπε πώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει από τότε, καθώς η ευρωπαϊκή ένωση δεν χρηματοδοτεί πλέον ΧΥΤΥ. Παρόλα αυτά η θέση τους εξακολουθεί να είναι η ίδια, δίχως όμως να παραβλέπεται η νέα πραγματικότητα σύμφωνα με την οποία καλούνται να πάρουν αποφάσεις.
Σπύρος Μαργέλης: Να δημιουργηθεί ένα χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης των υποέργων!
Για τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σπύρο Μαργέλη, δεν πρέπει να χαθεί χρόνος για την υλοποίηση του έργου, για το λόγο αυτό ζήτησε την δημιουργία ενός χρονοδιαγράμματος δημοπράτησης των υποέργων καθώς και της εξέλιξής τους.
Ο κ. Μαργέλης αναφέρθηκε στο κομπόστ (το τελικό επεξεργασμένο προιόν), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για αναδάσωση των ορέων του Νομού Λευκάδας, για το οποίο όμως χρειάζεται να γίνουν ανάλογες μελέτες σχετικά με την κατάσταση των βουνών της Λευκάδας.
Βασίλης Αραβανής : Οι τεχνικοί σύμβουλοι να αξιολογούν και την πορεία της δημοπράτησης των έργων
Να δημιουργηθεί μία ομάδα τεχνικών συμβούλων , ανέφερε ο κ. Αραβανής Βασίλης που θα αξιολογεί όχι μόνο τις μελέτες αλλά και την πορεία της δημοπράτησης των έργων, γιατί αυτό είναι το σπουδαιότερο όπως είπε. Επιπλέον ανέφερε ότι η ομάδα αυτή θα πρέπει να είναι τεχνολογικά εξελιγμένη. Τέλος θέλησε να μάθει ποιος από όλους θα είναι ο ρόλος του κ. Τσιλιγιάννη, δηλαδή αν θα είναι ο μελετητής ή αν θα είναι ο τεχνικός σύμβουλος του έργου, ενώ συμφώνησε με τη θέση Μαργέλη, που μίλησε για την ύπαρξη χρονοδιαγράμματος της πορείας των έργων.
Δήμητρα Σταματέλου: «Απορρίπτουμε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων»
Για τη Δήμητρα Σταματέλου, πρέπει να δοθεί έμφαση στον ορισμό ενός γενικότερου πλαισίου του συνολικού έργου των απορριμμάτων, το οποίο όμως, θα πρέπει να καταστεί σαφές, ότι θα αποκλείει κάθε ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Ας μην ξεχνάμε, πρόσθεσε στη συνέχεια «πως ο κλάδος διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι από τους πιο κερδοφόρους σε όλα τα στάδια, από την αποκομιδή μέχρι το υπόλειμμα». Για την κα Σταματέλου Θα πρέπει να μπει ως όρος, ότι «απορρίπτουμε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων, συμπερ/μενης και της ανακύκλωσης», ενώ φορέας των απορριμμάτων θα πρέπει να είναι αποκλειστικά το Δημόσιο. Τέλος είπε, ότι θα πρέπει το δημόσιο να καλύψει όλες τις δαπάνες λειτουργίας της μονάδας και της μεταφοράς των υπολειμμάτων, ώστε να μην επιβαρυνθούν μελλοντικά οι πολίτες με αντισταθμιστικά τέλη. Για όλους αυτούς τους λόγους, πρόσθεσε, ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να πάρει θέση και να αντιμετωπίσει το θέμα αυτό συνολικότερα.
Κώστας Γληγόρης: Έμφαση στην ευαισθητοποίηση του πολίτη
Ο Κώστας Γληγόρης παρατήρησε ότι η εισήγηση που ήρθε είναι η ίδια με εκείνη του Νοεμβρίου, δηλαδή μετά από 4 αναβολές που πήρε το συγκεκριμένο θέμα. «Εγώ περίμενα από τις 6 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα 17 να έχει αλλάξει η εισήγηση. Να έχει μπει κάτι επιπλέον», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για τον κ. Γληγόρη, μεγάλη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην ευαισθητοποίηση του πολίτη για την ανακύκλωση.
Για το θέμα αυτό δεν έγινε ψηφοφορία, γιατί αφορούσε ενημέρωση και συζήτηση γύρω από την πορεία του συγκεκριμένου έργου.
Ρούλα Γιαννουλάτου
2014-12-18