
Ανεξάρτητοι Έλληνες:Παρουσίαση του ψηφοδελτίου Λευκάδας
Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο Νομό Λευκάδας, πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα η τοπική οργάνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Συντονιστής της παρουσίασης ήταν το στέλεχος των ΑΝΕΛ στη Λευκάδα και δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Πόλιτης, ο οποίος και ανέπτυξε τους βασικούς στόχους του κόμματος οι οποίοι ακολουθούν ξεκάθαρα το αντιμνημονιακό ρεύμα. Ο κ. Πολίτης είπε συγκεκριμένα στην αρχή του λόγου του. « Σήμερα ο λαός και η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ανάμεσα σε ένα ποτάμι με δύο όχθες. Οι όχθες του μνημονίου και οι όχθες του αντιμνημονίου». Κατόπιν έκανε μία περιγραφή της κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία χρόνια, η οποία βρίσκεται στη δύνη του μνημονίου. Αυτό όμως, που σήμερα επιχειρείται, πρόσθεσε, «είναι η αποδυνάμωση των αντιμνημονιακών δυνάμεων, έτσι ώστε να μην μπουν οι ΑΝΕΛ στη βουλή και να μην μπορεί να σχηματιστεί μία αντιμνημονιακή κυβέρνηση, -πλην περίπτωσης αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα το οποίο είναι λίγο δύσκολο- αλλά θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν τι θα συμβεί αν βγουν οι μνημονιακές δυνάμεις- το οποίο είναι εύκολο να υποθέσει, αν λάβει υπόψη του αυτό το οποίο τώρα ζει». Επιπλέον είπε ότι στόχος αυτών που κυβερνάνε σήμερα είναι η αρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, το οποίο και συμβαίνει ήδη, απλά θα το εφαρμόζουν και στη συνέχεια, μέσω της μείωσης της αξίας της περιουσίας, με την υπερχρέωση μέσω των φορολογιών, με τη μείωση των εισοδημάτων. Όλα αυτά, κατέληξε, πως θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάσχεση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας. Κλείνοντας είπε πως αυτή η νέα πραγματικότητα, πέρασε στη συνείδηση του λαού, μέσω της χρήσης της τεχνικής των ατομικών και συλλογικών ενοχών, του τύπου «μαζί τα φάγαμε», «αντιπαραγωγικοί και τεμπέληδες εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα» κα. ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ύψος του ελληνικού χρέους, το οποίο αυτή τη στιγμή, όπως είπε, αγγίζει τα 750 δισ ευρώ (συμπε/νου του τραπεζικού χρέους), παρόλο που οι Έλληνες εφαρμόζουν εδώ και πέντε χρόνια την άγρια λιτότητα. Για όλους αυτούς τους λόγους χαρακτήρισε το κόμμα των ΑΝΕΛ ως το «Αναγκαίο Καλό», με το οποίο «θα αποδρομολογηθούν όλες αυτές τις καταστάσεις».
Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών οι οποίοι είναι: ο Σαραντίδης Γεώργιος , ηλεκτρονικός μηχανικός-επιχειρηματίας, π. Δημοτικό Σύμβουλος του π. Δήμου Καρυάς. και υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ το 2012., η Ψωμά Αντιγόνη , αγρότισσα- επιχειρηματίας, π. Αντιδήμαρχο π. Δήμου Απολλωνίων και ο Νησιώτης Νικόλαος, Πλωτάρχης ε,α,, του Πολεμικού μας Ναυτικού και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πατριωτικό Κίνημα».
Ο κ. Σαραντίδης έκανε μία εκτενή περιγραφή των στόχων των ΑΝΕΛ και του τρέχοντος πολιτικού τοπίου, οι κυβερνητικές δυνάμεις του οποίου, προωθούν τη φτωχοποίηση της χώρας. «Όλες οι ενέργειες που έχουν κάνει οι τελευταίες τρεις κυβερνήσεις έχουν σα στόχο την υποανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.
«Συνεργοί σε αυτό το καταστροφικό σχέδιο, πρόσθεσε, είναι τα εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ και οι δημοσκοπικές εταιρίες που καθοδηγούν την ψυχολογία του λαού σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο χαρακτήρα αυτών των βουλευτικών εκλογών, καθώς «δεν έχουν να κάνουν με την ανάδειξη βουλευτή ο οποίος θα παλέψει μόνο για τα δίκαια των Λευκαδιτών, ή των συμφερόντων του νησιού.», γιατί θεωρεί πως « είμαστε πλέον σε ένα σημείο που τα συμφέροντα της Νήσου Λευκάδος είναι αλληλένδετα δεμένα με την τύχη όλης της χώρας». Σχετικά με το αν κάποιος έχει νιώσει την κρίση ή όχι, είπε πως «είναι απλώς θέμα πτώχευσης διαφορετικών ταχυτήτων. Άλλος πολίτης πτωχεύει πιο νωρίς, άλλος πιο αργά και άλλος θα πτωχεύσει στο μέλλον ». Δεδομένης όμως της υποανάπτυξης που έχει συρθεί βίαια η χώρα , τα περί ανάπτυξης Σαμαρά-Βενιζέλου, δεν μπορούν παρά να είναι ψεύδη ασύστολα, πρόσθεσε.
Σχετικά με την τύχη της Λευκάδας σε περίπτωση που εκλεγεί μία μνημονιακή κυβέρνηση ο κ. Σαραντίδης φάνηκε ιδιαίτερα ανησυχητικός σε σχέση με τη δράση του ΤΑΙΠΕΔ στο νησί.
Κλείνοντας ο κ. Σαραντίδης είπε πως αυτές οι εκλογές «είναι η μονάδική ευκαιρία να διαφυλάξουν οι έλληνες την περιουσία τους αλλά και την περιουσία του δημοσίου, την οποία οι κυβερνήτες μοιράζουν λες και είναι το αμπελοχώραφο του παππού τους και να διαφυλάξουν όλους τους κοινωνικούς μηχανισμούς του κράτους ».
Η κα Ψωμά Αντιγόνη, ανέφερε, στη σύντομη τοποθέτησή της ότι «είναι αναγκαίο να ανατρέψουμε αυτό που συμβαίνει στη χώρα, αλλιώς δεν θα υπάρχει χώρα», συμφωνώντας σε όλα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Σαραντίδη.
Ακολούθως ο κ. Νησιώτης Νικόλαος, έκανε λόγο για το μεγάλο πρόβλημα που επικρατεί στη χώρα στα Εθνικά θέματα, καθώς και στα θέματα υγείας και παιδείας. Ειδικότερα ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του, δεν δέχονται το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια και τη συνθήκη ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών. Αναφορικά με το θέμα της παιδείας, ανέφερε ότι ¨πάσχει στον τρόπο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας». Αναφέρθηκε τέλος, στην άκαιρη ύπαρξη του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, στην ανάγκη ενεργοποίησης του θέματος της ΑΟΖ, καθώς και στην επίλυση του Κυπριακού.
Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων
-Οι προτεραιότητες αναφορικά με τη Λευκάδα, σε περίπτωση που την εκπροσωπήσουν στη βουλή.
Σαραντίδης Γιώργος : Προτεραιότητά μας είναι να μη χαθεί η Λευκάδα από τους Λευκαδίτες. Κυριολεκτικά κινδυνεύει η περιουσία του τοπικού πληθυσμού, καθώς και η δημόσια περιουσία της Λευκάδας.
Σπύρος Πολίτης. Και οι τρεις υπ. βουλευτές έχουν πλήρη γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Λευκάδα και συμμετέχουμε ενεργά στη λύση αυτών με τη δική μου συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας. πρέπει όμως να γλυτώσουμε την Ελλάδα αν θέλουμε να γλυτώσουμε τη Λευκάδα.
-Στις εκλογές του 12 το ποσοστό του κόμματός σας ήταν γύρω στο 10%. Που νομίζετε ότι οφείλεται η συρρίκνωση του ποσοστού των ΑΝΕΛ όπως αυτό προέκυψε από τις Ευροεκλογές αλλά και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις;
Σαραντίδης Γιώργος: Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, δε δίνω δεκάρα , ειδικά για κάποιες δημοσκοπικές εταιρίες οι οποίες συστηματικά παραμορφώνουν ποσοστά κάθε κόμματος. Αυτό είναι ,έμμεσος τρόπος νοθείας επικείμενων εκλογών. Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, ο έλληνας πολίτης καλείται να αποφασίσει για διαφορετικές περιπτώσεις κάθε φορά. Οι ευρωεκλογές, ή οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν την ίδια αξία των βουλευτικών εκλογών. Ή αν θέλετε όχι αξία, δεν τίθεται θέμα αξίας. Είναι διαφορετική τελείως η σκέψη και ο στόχος. Σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει οι πολίτες να ψηφίσουν μη κομματικά. Θα πρέπει να σκεφτεί την ποιότητα των ανθρώπων που υπηρετούν ένα κόμμα. Τήρησαν ηθική στάση ή όχι;;
Νησιώτης Νίκος. Η εικόνα που έχουμε από δημοσκοπήσεις, όχι από τις εταιρίες MRB και αυτές που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ, είναι ότι βρισκόμαστε κοντά στο 10%.
Ρ.Γ
2015-01-11