lefkada-news

Το Αθαμάνιο στο πρόγραμμα ενεργειακής Οικονομίας και Αειφορίας

«Μικρό υδροηλεκτρικό έργο στο ρέμα Λεπιανών

«Σφαγείο –τυποποιητήριο και μονάδα αποτέφρωσης

στη «Γέφυρα Καλογήρου»

Μέχρι τις 25 Ιουνίου η Περιφέρεια Ηπείρου θα καταθέσει τον ολοκληρωμένο φάκελο με την υποψηφιότητα του Αθαμάνιου του Δήμου Κ. Τζουμέρκων Άρτας ως «Πράσινο χωριό» της Ελλάδας. Για το σκοπό αυτό την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, πρέπει να κάνει «αποδοχή των όρων της πρόσκλησης με κωδικό ΚΑΠΕ -12403/23-02-2012, για το πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές και Νησιώτικες «Κοινότητες» - Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης» και «έγκριση συμμετοχής στο, εν θέματι, πρόγραμμα της Τοπικής Κοινότητας Αθαμανίου. Την εισήγηση θα κάνει η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ιωαννίνων, Τατιάνα Καλογιάννη.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη διάκριση για την Άρτα, αφού τα «πράσινα χωριά», ένα ορεινό κι ένα νησιωτικό, για κάθε κατηγορία θα αποτελέσουν πρότυπα στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης με στόχο να πετύχουν μηδενικό ισοζύγιο ενέργειας ή και των εκπομπών CO2 μέσω του προγράμματος που τρέχει από το Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γνωρίζουμε και το σύνολο της πρότασης της Περιφέρειας για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο ορεινό χωριό της Άρτας.

Με θέμα λοιπόν την επικύρωση αποφάσεων 4ου Πρακτικού της  Συνεδρίασης της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού   Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου που αφορά μεταξύ άλλων και την έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων  για την υλοποίηση της πράξης: «Αθαμάνιο – Ενεργειακή Οικονομία, Πυρήνας Αειφορίας, Πόλος Αξιοβίωτης Καθημερινότητας», συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 και ώρα 13:00 με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Επικύρωση αποφάσεων 4ου Πρακτικού της  Συνεδρίασης της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού   Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου

-Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων  για την υλοποίηση της πράξης: «Αθαμάνιο – Ενεργειακή Οικονομία, Πυρήνας Αειφορίας, Πόλος Αξιοβίωτης Καθημερινότητας» και ορισμό μελών, με τους αναπληρωτές τους, από την  Περιφέρεια Ηπείρου, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.  (Εισήγηση Δ/νση Προγραμματισμού Περιφέρειας Ηπείρου).

-Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Πρέβεζας, και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου στην περιοχή Δήμου Πρέβεζας- τεχνικά επί της 8ης επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού 127.000,00 ευρώ και ορισμός μελών, με τους αναπληρωτές τους, από την Περιφέρεια Ηπείρου Π.Ε. Πρέβεζας, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου. (Εισήγηση Δ/νση Προγραμματισμού Περιφέρειας Ηπείρου).

-Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Πρέβεζας, και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Κατασκευή – Ασφαλτόστρωση οδού στο Δ.Δ. Άνω Ράχης Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 60.000,00 ευρώ  και ορισμός μελών, με τους αναπληρωτές τους, από την  από την Περιφέρεια Ηπείρου Π.Ε. Πρέβεζας, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου. (Εισήγηση Δ/νση Προγραμματισμού Περιφέρειας Ηπείρου).

-Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Πρέβεζας, και του Δήμου Πάργας για την υλοποίηση του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων- κατασκευή τεχνικών στην περιοχή  Δήμου Πάργας της ΠΕ Πρέβεζας», με προϋπολογισμό 290.000 ευρώ  και ορισμός μελών, με τους αναπληρωτές τους, από την Περιφέρεια Ηπείρου Π.Ε. Πρέβεζας, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου. (Εισήγηση Δ/νση Προγραμματισμού Περιφέρειας Ηπείρου).

-Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Πρέβεζας, και του Δήμου Ζηρού για την υλοποίηση του έργου: «Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Θεσπρωτικού Δήμου Ζηρού», με προϋπολογισμό 88.000,00 ευρώ  και ορισμός μελών, με τους αναπληρωτές τους, από την Περιφέρεια Ηπείρου Π.Ε. Πρέβεζας, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).

-Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και της Μητρόπολης Νικοπόλεως & Πρεβέζης για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση και Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Ροδαυγής», με προϋπολογισμό 135.000,00 ευρώ και ορισμός μελών, με τους αναπληρωτές τους, από την  Περιφέρεια Ηπείρου, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).

-Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  για την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο ισχύος 1,026 MW στο ρέμα Λεπιανών της Τ.Κ. Λεπιανών της Δ.Ε. Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Π.Ε. Άρτας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας  η εταιρεία    ΘΕΩΝ Α.Τ.Ε. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).

-Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  για την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Δημιουργία δύο χώρων λήψης αδρανών υλικών στις θέσεις Τοπόλιτσα και Καλλιθέα στον ποταμό Αώο στο Δήμο Κόνιτσας Π.Ε. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι  ο Δήμος Κόνιτσας (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).

-Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  για την κατασκευή και λειτουργία του έργο: «Σφαγείο –τυποποιητήριο με εγκατάσταση μονάδας διαχείρισης των υποπροϊόντων και μονάδα αποτέφρωσης δυναμικότητας 100 Kgr/ώρα με υδρογεωτρήσεις, εγκατεστημένο στη θέση «Γέφυρα Καλογήρου» της Δημοτικής Ενότητας Φιλιππιάδας Π.Ε. Πρέβεζας Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι  η εταιρεία: «Κρέατα Ηπείρου Α.Ε.».  (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού).

2012-05-28

ixotisartas.gr

>