lefkada-news

"Παρέλαση" από νεκροφόρες στο κέντρο της Αθήνας

Μην πάει ο νους σας στο κακό. Για μια διαμαρτυρία όπως όλες οι άλλες πρόκειται, με θέμα τα... τέλη κυκλοφορίας!

Ιδιοκτήτες γραφείων τελετών πήραν τις νεκροφόρες τους και βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρακτηρίσει τα αυτοκίνητά τους ιδιωτικά, εγκαταλείποντας τον όρο επαγγελματικά.

Μόνο που αυτή η αλλαγή φέρνει αλλαγή στο ύψος του κόστους των τελών κυκλοφορίας. Ως επαγγελματικά αυτοκίνητα, οι νεκροφόρες «πλήρωναν» τέλος κυκλοφορίας 150€. Με την αλλαγή, όμως, το κόστος ανέβηκε κατά σχεδόν 500€!

Έτσι, αποφασίστηκε να γίνει αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου στο ύψος της Βουλής, όμως, η πορεία σταμάτησε, αφού η Τροχαία είχε στήσει μπλόκο. Η κυκλοφορία μπλόκαρε και η λεωφόρος Αμαλίας έκλεισε. Και προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος.

Η Τροχαία δήλωσε αποφασισμένη να μην αφήσει τις νεκροφόρες να συνεχίσουν την πορεία τους, ακόμη κι αν χρειαστεί να επιστρετευτούν οι γερανοί! Αλλά τα πράγματα δεν έφτασαν ως εκεί. Οι οδηγοί πήραν τις νεκροφόρες τους και έφυγαν μέσω της λεωφόρου Συγγρού.

Όπως ήταν φυσικό, η διαμαρτυρία και όσα συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Πέμπτης προκάλεσαν την... περιέργεια των περαστικών. Που σήκωσαν τα κινητά τους για να βγάλουν μια φωτογραφία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι νεκροφόρες παίρνουν τους δρόμους! Ανάλογη διαμαρτυρία είχαμε και πριν λίγες μέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ
2011-12-22

newsit.gr

>