lefkada-news

H Turkish Airlines ενδιαφέρεται για σύνδεση με την Ήπειρο

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Γιάννινα, να δουν τα αξιοθέατα και να εξετάσουν τις υποδομές είχαν το προηγούμενο διήμερο στελέχη των Τουρκικών Αερογραμμών (Turkish Airlines).
Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησής τους με το δήμαρχο Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιο και με άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, συζήτησαν τρόπους συνεργασίας, με σκοπό την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Τουρκία και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη του Τουρισμού μας και εξ΄ ανατολών.
Όμως, παρά τις όποιες κινήσεις του Δήμου και άλλων φορέων που ασχολούνται με τον κλάδο του Τουρισμού, αυτό που επιβάλλεται άμεσα να γίνει είναι κάποιες απαραίτητες κινήσεις, κυρίως στο θέμα της ακρίβειας, για να καταστούν τα Γιάννινα ανταγωνιστικά στο εξωτερικό.
Γιατί, είναι γεγονός, ότι εάν πρωτίστως δεν μειωθούν οι τιμές αγαθών και υπηρεσιών στην περιοχή μας θα είναι δύσκολο, έως και αδύνατο να καταστεί εφικτός ο στόχος προσέλκυσης Τούρκων τουριστών, αφού τα εισοδήματά τους είναι μικρότερα και από αυτά της Ελλάδας!  

Υπάρχει ρεύμα…
Ας σημειωθεί, ότι το τουριστικό ρεύμα από Γιάννινα προς Τουρκία είναι μεγάλο, αφού τα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης σχεδόν κάθε εβδομάδα πραγματοποιούν εκδρομές, κυρίως προς την Κωνσταντινούπολη, με τιμές μάλιστα πολύ προσιτές.
Θα έλεγε κανείς, λοιπόν, ότι θα πρέπει κάποτε να …αντιστραφεί αυτό το ρεύμα, με το να φθάνουν Τούρκοι μαζικά και στην Ήπειρο! Μεμονωμένα, πάντως, πολλοί έρχονται συχνά πυκνά, κυρίως για να βρουν τις ρίζες τους, όσοι είναι απόγονοι Τουρκογιαννιωτών, που έφυγαν με την ανταλλαγή πληθυσμών την περίοδο 1922-1924.

Η συνεργασία…
Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του Δήμου με τις Τουρκικές Αερογραμμές συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας των δυο πλευρών, ενώ τα όποια αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύντομα.
«Τα Γιάννινα είναι μία ιστορική πόλη και θέλουμε να βοηθήσουμε στην προβολή της. Εμείς θα προσκαλέσουμε να την επισκεφθούν όλοι οι μεγάλοι tour operators. Το δίκτυο των αερογραμμών μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και μπορούμε να συνδέσουμε τα Γιάννινα με όποιον προσδιορισμό επιλεγεί», ανέφερε στις δηλώσεις της η Γενική Διευθύντρια των Τουρκικών Αερογραμμών στην Ελλάδα Gulay Ozturk. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Φιλ. Φίλιος επεσήμανε ότι η παρουσία των τουρκικών αερογραμμών στα Γιάννινα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Το ενδιαφέρον για συνεργασία είναι αμοιβαίο και αφού ολοκληρωθούν οι συνεργασίες πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε τα συμπεράσματα».
Στα Γιάννινα βρέθηκαν  ακόμη η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της εταιρείας Ipek Cobanoglu, o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Active Media και ο υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις κι όλη την επικοινωνία της Turkish Airlines στην Ελλάδα Άκης Τσόλης. Στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο συμμετείχαν ακόμη ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Νίκος Γκόλας, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της επιτροπής Βασίλης Χήτος και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Στέφανος Ζέρβας.
***
Τέλος, για να γίνει αντιληπτό τι σημαίνει Turkish Airlines, να σημειωθεί, ότι επιλέχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, το 2012, ως η καλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης, ενώ ο αριθμός των διεθνών προορισμών της αυξήθηκε φέτος κατά 8 και έφθασε τις 157 πόλεις σε όλο τον κόσμο και ο στόλος αυξήθηκε κατά 19 αεροσκάφη, φθάνοντας τα 194!

2012-10-10

proinoslogos.gr

>