lefkada-news

Μέρες «φωτιά» στην Ήπειρο… Έρχεται το fund και η μεταβίβαση της Δωδώνης

Μετά την επιλογή των αγοραστών ετοιμάζεται και η παράδοση της Δωδώνης στο ΡωσοΓαλλοΒρετανοΕλληνικό fund που αποφάσισε να επενδύσει στην Ήπειρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσημη μεταβίβαση των μετοχών της Δωδώνης από την Τράπεζα Ελλάδος στην Strategic Initiatives είναι θέμα ελάχιστων ημερών ή ακόμη και ωρών.

Ίσως αυτός να είναι ο βασικός λόγος που φέρνει στελέχη της εταιρίας στα Γιάννινα προκειμένου να δουν, να βολιδοσκοπήσουν και ίσως να επιχειρήσουν την είσοδό τους στη γαλακτοβιομηχανία η οποία ωστόσο παραμένει υπό κατάληψη.

Σίγουρα πάντως η παρουσία τους στην περιοχή θα αποτελέσει crash test. Μία μικρή γεύση άλλωστε έδωσε η χθεσινή προσπάθεια διενέργειας Γενικής Συνέλευσης όπου ο νομικός εκπρόσωπος του εκκαθαριστή ήρθε αντιμέτωπος με τις σφοδρές αποδοκιμασίες και αντιδράσεις των κτηνοτρόφων. Το μένος ήταν τέτοιο που έφυγε σχεδόν τρέχοντας από την αίθουσα....

Οι επόμενες ημέρες πάντως θα είναι πραγματική «φωτιά» για τη Δωδώνη.

Σε μονόδρομο για την Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου αναμένεται να εξελιχθεί η έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την ερχόμενη Παρασκευή.

Την συνεδρίαση ζητούν οι Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί και προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης συγκεντρώνοντας τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι Ενώσεις ζητώντας την τήρηση του καταστατικού της γαλακτοβιομηχανίας.

Το κλίμα μεταξύ του κτηνοτροφικού κόσμου της Ηπείρου είναι ιδιαίτερα βαρύ ειδικά μετά το άλλοθι που δίνεται από πολλούς πολιτικούς παράγοντες στην πώληση αλλά και τις δηλώσεις περί εύλογου τιμήματος.

Αυτό που γίνεται ολοφάνερο το τελευταίο διάστημα είναι η προσπάθεια να υποβαθμιστεί ο ρόλος της SIMOS FOOD στο νέο σχήμα.

Η SIMOS FOOD όπως είναι γνωστό, χρωστάει στη ΔΩΔΩΝΗ περί τα 11 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 2,5 εκατ. ευρώ καλύπτονται με εγγυήσεις, 3,7 εκατ. ευρώ είναι καλυμμένα με δεύτερη υποθήκη και 4,8 εκατ. ευρώ είναι ακάλυπτα.

Αν αναλογιστεί κανείς λοιπόν την προσφορά της SIMOS FOOD GROUP για την απόκτηση των μετοχών, γίνεται κατανοητό ότι ουσιαστικά το fund για λογαριασμό του οποίου μετείχε στον διαγωνισμό αγοράζει το μετοχικό πακέτο της ΔΩΔΩΝΗ με 9 εκατομμύρια ευρώ.

Όσο για τους υπόλοιπους «φίλους» του fund που κάποια μέρα συναντήθηκαν σε κάποια πρωτεύουσα της Ευρώπης κι αποφάσισαν από κει να επενδύσουν κάπου στην Ελλάδα, για τους Ηπειρώτες παραμένουν άγνωστοι. Το ίδιο άγνωστο προβάλλει και το μέλλον της Δωδώνης, στην πώληση της οποίας η Ήπειρος ήδη αναστενάζει.

2012-10-30

epirupost.gr

 

>