lefkada-news

Οργανωμένη η διάρρηξη στο Τμήμα Αλλοδαπών- Βρέθηκε το κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή

Σαν μελετημένη από καιρό και καλά οργανωμένη μοιάζει η διάρρηξη που έγινε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Οι γνώριζαν καλά τα κατατόπια ή είχαν φροντίσει να μάθουν λεπτομέρειες για τον χώρο. Έτσι εισήλθαν από την πίσω είσοδο. Στην είσοδο αυτή δεν είχε τοποθετηθεί ούτε καν μπάρα ασφαλείας.

Μπήκαν στα γραφεία και σήκωσαν τα δύο χρηματοκιβώτια τα οποία περιείχαν το χρηματικό ποσό των 30.450 ευρώ αλλά και έντυπα δελτίων διαμονής αλλοδαπών.

Από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία οδηγείται στο συμπέρασμα ότι βασικός στόχος των άγνωστων δεν ήταν τα χρήματα, αλλά τα έντυπα δελτία.

Κι αυτό στοιχειοθετείται από το γεγονός ότι πήραν κι άλλα έγγραφα της υπηρεσίας όπως και τις σφραγίδες.

Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν διαφύγει.

Πρόκειται για ένα κλειστό ΙΧ τύπου VAN, το οποίο είχε κλαπεί από περιοχή των Ιωαννίνων όπου ήταν σταθμευμένο.

Ο ιδιοκτήτης του νωρίς το πρωί είχε δηλώσει την κλοπή.

Το όχημα βρέθηκε στο 21ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων Αθηνών, κοντά στη θέση Φτελιάς.

Όπως εκτιμά η αστυνομία, στο σημείο αυτό, οι διαρρήκτες επιβιβάστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο, πιθανόν δε είναι να τους περίμεναν άτομα με τα οποία συνεργάζονται.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των καρτών που έχει κλαπεί είναι άγνωστος, όμως σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ήταν πάρα πολλές.

Από τις υπηρεσίες αλλοδαπών σε όλη τη χώρα έχουν κλαπεί τα τελευταία χρόνια πάνω από 55.000 έγγραφα, τα οποία πωλούν τα κυκλώματα στους παράνομους μετανάστες

Οι άδειες παραμονής διατίθενται στους μετανάστες από παράνομα κυκλώματα έναντι ποσών που κυμαίνονται μεταξύ 3.000 και 5.000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι τα κυκλώματα που διαχειρίζονται τις κλεμμένες άδειες έχουν «τζιράρει» περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ «πουλώντας» ελπίδα στους παράνομα εισερχόμενους μετανάστες.

2012-12-14

epiruspost.gr

>