lefkada-news

Σαρωτικό χτύπημα της Αστυνομίας στα κυκλώματα ναρκωτικών…

Μισό τόνο χασίς μέσα σε λίγες ώρες εντόπισαν και κατέσχεσαν οι Αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου, βάζοντας με την έναρξη κιόλας της νέας χρονιάς. πολύ ψηλά τον πήχη.

Στην περίπτωση της Θεσπρωτίας μάλιστα το χτύπημα υπήρξε σαρωτικό κι ύστερα από πολύωρη έρευνα κατάφεραν να εξαρθρώσουν το εννιαμελές κύκλωμα, το οποίο είναι πολύ πιθανό να μετείχε και σε άλλες υποθέσεις μεταφοράς ναρκωτικών.

Η ελληνοαλβανική μεθόριος παραμένει σταυροδρόμι παράνομων κυκλωμάτων, τα οποία χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή η δραστηριότητά τους.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αστυνομίας μετά τη σύλληψη ενός 39χρονου ομογενή στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας και την κατάσχεση 320 κιλών χασίς.

Ο ομογενής εντοπίστηκε, στις εννέα το πρωί της Παρασκευής κι αφού είχε φορτώσει τα ναρκωτικά σε ένα κλειστού τύπου φορτηγάκι, προκειμένου να τα μεταφέρει στην Αθήνα.

Από τα στοιχεία που προέκυψαν κι ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν στη διάρκεια της μέρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος άλλα οκτώ άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι οκτώ συμμετείχαν στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στη χώρα μας. Από την αστυνομία δεν κατασχέθηκε άλλο αυτοκίνητο, γεγονός που σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι τα ναρκωτικά να μετέφεραν οι ίδιοι οι Αλβανοί πεζοπορώντας.

Για τη μεταφορά τους μέχρι τα σύνορα είχαν χρησιμοποιηθεί τέσσερα μουλάρια.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο 39χρονος ημεδαπός που θα μετέφερε τα ναρκωτικά στην Αθήνα, μέσα στο αυτοκίνητο είχε κι ένα πιστόλι, μάρκας TOKAREV.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος ενέχονται και σε άλλες υποθέσεις μεταφοράς ναρκωτικών.

Εν τω μεταξύ το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας, εντοπίσθηκε κοντά στο Καλπάκι ένα ύποπτο αυτοκίνητο.

Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι το όχημα μετέφερε 125 κιλά ναρκωτικά. Από τους αστυνομικούς συνελήφθη ο 47χρονος ημεδαπός οδηγός του, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων

2014-01-10

eppiruspost.gr

>