lefkada-news

Σε Λιγκιάδες, Συναγωγή και Δωδώνη ο Γερμανός Πρόεδρος

Προσκύνημα στους τόπους του μαρτυρίου αποτελεί η επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο Γιόαχιμ Γκάουκ θα επισκεφθεί τους Λιγκιάδες αλλά και τη Συναγωγή των Ιωαννίνων στέλνοντας μήνυμα αναγκαιότητας της μνήμης για τη θηριωδία των Ναζί στα Γιάννενα.


Μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφεται για την επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ στα Γιάννενα την Παρασκευή 7 Μαρτίου. Ο Γερμανός Πρόεδρος θα βρεθεί στην Ελλάδα σε τριήμερη επίσημη καλεσμένος του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Στα Γιάννενα σύμφωνα με το ανεπίσημο ως σήμερα πρόγραμμα, θα επισκεφθεί το μαρτυρικό χωριό των Λιγκιάδων ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί και τη Συναγωγή στο Κάστρο.

Η επίσκεψη αυτή θα στείλει μήνυμα μνήμης για τη θανάτωση των κατοίκων των Λυγκιάδων το 1943, αλλά και την εξόντωση του συνόλου σχεδόν της εβραϊκής κοινότητας των Ιωαννίνων τον Μάρτιο του 1944 από τους Ναζί.

Ο κ. Γκάουκ αναμένεται επίσης να επισκεφθεί και τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

2014-03-04

EPIRUSPOST.GR

>