lefkada-news

ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ στέλνει τον πολιτισμό μας ο Περιφερειάρχης

Τρια σημαντικά έργα ανάπτυξης, ανάδειξης μνημείων, ιστορίας και πολιτισμού για το νησί μας αποτελούν πια παρελθόν. Έργα για τα οποία ο Περιφερειάρχης τη μια μέρα έβαλε την υπογραφή του ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και την επόμενη την πήρε πίσω επικαλούμενος ελλείψεις στοιχείων στο στάδιο ελέγχου της πληρότητας των στοιχείων της αίτησης χρηματοδότησης.
Η ανάπλαση και ανάδειξη της Ενετικής βαρδιόλας στην Κυψέλη, η ολοκλήρωση των εργασιών στον ιερό ναό της Αγ. Μαύρας Μαχαιράδου και η στερέωση και αποκατάσταση του ιερού ναού Εσταυρωμένου στην πόλη δεν φαίνεται να έχουν μέλλον. Και όλα αυτά σε μια εποχή που η αγορά και γενικότερα η τοπική οικονομία στενάζει για ρευστό, με τα εκατομμύρια του ΕΣΠΑ να μην περισσεύουν για κανέναν, η “χαρτούρα” της περιφέρειας φαίνεται να τα καταπίνει.

Άλλαξε το νομικό πλαίσιο
Η απόρριψη της πρότασης του Δήμου για “Ανάπλαση και Ανάδειξη Ενετικής Βαρδιόλας Κυψέλης” επειδή λείπουν τέσσερα δικαιολογητικά δίχως καμία συνεργασία με το Δήμο, προβληματίζουν για τον τρόπο λειτουργίας της διαχειριστικής αρχής. Στο αιτιολογικό της απόρριψης αναφέρεται “Δεν έχει εξασφαλιστεί από τον δικαιούχο η προβλεπόμενη από την ΕΣΥ έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού σύμφωνα με το Άρθρο 21, § 8 του Ν. 3614/2007, πριν από την υποβολή της πρότασης προς ένταξη σε Ε.Π., παρότι το σχετικό υπεβλήθη στο ΥΠΠΟΤ με αρ. πρωτ.: 64668/20-12-12 και δεν απαντήθηκε.
Επιπλέον, ενδεικτικά διαπιστώθηκε ότι:
1. Επειδή η πρόταση περιλαμβάνει τεχνικά έργα και εφόσον οι μελέτες αυτών καταρτίστηκαν βάσει του νομικού πλαισίου που ίσχυε πριν από την εφαρμογή του Ν. 3316/2005, προ της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης πρέπει να έχει ακολουθηθεί η διαδικασία ελέγχου και επικαιροποίησής τους που αναφέρεται στην με αρ. πρωτ.: 20554/ΕΥΣ 3430/13-05-2010 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σύμφωνα με το Ν. 3621/2007, άρθρο 4 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3840/2010, άρθρο 11. Παρότι ο δικαιούχος έχει υποβάλλει το υπ. αριθμ. 41806/17-07-2012 έγγραφο προς το Τεχνικό Συμβούλιο δημοσίων έργων Ζακύνθου η ανωτέρω διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.
2. Απαιτείται περαιτέρω τεκμηρίωση έτσι ώστε να καταστεί σαφές ότι η μεθοδολογία υλοποίησης της πράξης δε συνιστά κατάτμηση.
3. Η μελέτη πρέπει να λάβει έγκριση από το ΚΑΣ σύμφωνα με τον αρχαιολογικό Νόμο 3028/28-06-2002 (ΦΕΚ Α΄ 153)
4. Η υπ. αριθμ. 490/2001 Οικοδομική άδεια δεν είναι σε ισχύ”.
Η ευθύνη του Δήμου για την έλλειψη των δικαιολογητικών να είναι τεράστια, ωστόσο θα μπορούσε ο κ. Σπύρου πριν υπογράψει την απόρριψη του έργου ζητήσει από το δήμο την συμπλήρωση των εγγράφων που λείπουν.

Μπέρδεψαν τα ποσά
Και δεν είναι μόνο αυτό. Το τελευταίο διάστημα έχουν κοπεί έργα απ’ όλα τα νησιά, για τυπικούς λόγους, μεταξύ των οποίων και δύο ακόμη έργα στο νησί μας που είχαν κατατεθεί από την ίδια την Περιφέρεια.
Πρόκειται για αυτό της ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης του ιερού ναού Αγίας Μαύρας επειδή “ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 600.000,00 ευρώ, ενώ στην αίτηση χρηματοδότησης το ποσό ανέρχεται σε 1.365.300,00 ευρώ. Επιπρόσθετα υπάρχει ασυμφωνία ως προς τον αριθμό των υποέργων στην Τεχνική Περιγραφή από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και στο ΤΔΠΠ, οι μελέτες και εγκρίσεις θα πρέπει να επικαιροποιηθούν στο ποσό της αίτησης χρηματοδότησης, η οριστική μελέτη δεν έχει τις απαιτούμενες εγκρίσεις από αρχαιολογίες για το σύνολο των οικοδομικών και εικαστικών εργασιών και δεν τεκμηριώνεται η προτεινόμενη μεθοδολογία υλοποίησης της πράξης στη ΤΔΠΠ”.

Φταίει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
Αλλά και για εκείνα που αφορούν τη στερέωση και αποκατάσταση ιερού ναού Εσταυρωμένου πόλεως διότι “εκκρεμεί η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και της Περιφέρειας ώστε να λειτουργήσει ως Τελικός Δικαιούχος της πράξης σε συνέχεια του υπ. αριθμ. 51/30-11-2012 πρακτικού του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγ. Τριάδας πόλεως Ζακύνθου. Επιπλέον υποβλήθηκαν το από 20/10/2012 σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΥΠΠΟΤ και της ΠΙΝ, καθώς και η 224/21.02.2012 βεβαίωση της 20ης ΕΒΑ περί χαρακτηρισμού του συγκροτήματος ως μνημείου. Επιπλέον ενδεικτικά διαπιστώθηκε ότι “Δεν έχει κατατεθεί οικοδομική άδεια… Υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ του προϋπολογισμού της οριστικής μελέτης και της υπ. αριθμ. ΥΠΠΟΤ/ΔΑΒΜΜ/28045 π.ε./3204π.ε./07-07-2010 έγκριση του ΥΠΠΟΤ (ΚΑΣ)… Δεν έχει υποβληθεί στατική μελέτη για την αποκατάσταση του ναού συμπεριλαμβανομένου του κωδωνοστασίου… Δεν έχει υποβληθεί μελέτη πυροπροστασίας και Η/Μ. Στη μεθοδολογία υλοποίησης δεν έχει συμπεριληφθεί υποέργο αρχαιολογίας με την απαραίτητη τεκμηρίωση κόστους”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr

>