lefkada-news

Ορίστηκε ανάδοχος για το Master plan του λιμανιού

Ενάμιση χρόνο  μετά την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και αφού μεσολάβησαν πολλοί μήνες αναμονής, ορίστηκε ο μειοδότης που θα αναλάβει την εκπόνηση του πολυσυζητημένου Master Plan για το λιμάνι της Ζακύνθου.

Πρόκειται για το μελετητικό γραφείο της κ. Μαριλένας Φράγκου, με έδρα τον Πειραιά, που συμμετείχε στο διαγωνισμό μαζί με τα υπόλοιπα γραφεία που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια σε επικοινωνία που είχε μαζί της η εφημερίδα μας, το πρακτικό του διαγωνισμού δημοσιεύτηκε πρόσφατα και αφού ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη τυπική διαδικασία (έλεγχος δικαιολογητικών κτλ), οι εκπρόσωποι της εταιρείας θα κληθούν να υπογράψουν την σύμβαση με το Υπουργείο.

Να σημειωθεί πως το ίδιο μελετητικό γραφείο, είχε αναλάβει την υποβολή πρότασης για την μεταφορά του εμπορικού λιμανιού στα Λαζαρέτα αλλά και την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή του λιμανιού στο Κερί.

Το αντικείμενο που σήμερα αναλαμβάνει το γραφείο της κ. Φράγκου, περιλαμβάνει την «Μελέτη προγραμματικού Σχεδίου Master plan λιμένα Ζακύνθου» που προβλέπει μεταξύ άλλων την σύνταξη φακέλου για το έργο της νέας προβλήτας.

Η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 232.000 Ευρώ περίπου και αξίζει να αναφερθεί πως προέρχεται από κονδύλια του Υπουργείου Οικονομικών, που εξασφαλίστηκαν εδώ και αρκετό διάστημα, την περίοδο της θητείας του κ. Αρναουτάκη. Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί το Δεκέμβρη του 2011, ενώ η προθεσμία υποβολής προτάσεων εξέπνεε το Φλεβάρη του 2012. Από τότε χρειάστηκε να περάσει παραπάνω από ένας χρόνος για να οριστεί ο ανάδοχος.

Αφού ολοκληρωθεί και η τυπική διαδικασία που αφορά την υπογραφή της σύμβασης, εκπρόσωποι του γραφείου αναμένεται να επισκεφτούν το νησί μας για να συλλέξουν στοιχεία.

2013-04-12

ermisnews.gr

>