lefkada-news

Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους στα Επτάνησα

Ζήτημα πρώτης γραμμής εξακολουθεί να αποτελεί για την περιφερειακή αρχή η κοινωνική πολιτική και τα προβλήματα που προέκυψαν από την οικονομική κρίση.
Ανταποκρινόμενη στις προεκλογικές δεσμεύσεις της απέναντι στους πολίτες είχε την πρωτοβουλία για την εφαρμογή του πρωτοποριακού προγράμματος “Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους στα Ιόνια Νησιά”. Το είχε εξαγγείλει ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Λευκάδας, στις 16 Δεκεμβρίου 2014, και αφορά όλους όσοι βιώνουν καθημερινά τη μεγαλύτερη και βαθύτερη μεταπολεμική ανθρωπιστική κρίση, στερούμενοι ακόμη και βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα.
Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τα νοικοκυριά (πρώτη κατοικία) της Περιφέρειας που έχει γίνει διακοπή ρεύματος και τα οποία, αφού προχωρήσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους με τον πάροχο του ηλεκτρικού ρεύματος, μπορούν στη συνέχεια να καταθέσουν στην Περιφερειακή Ενότητα όπου διαμένουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να αναλάβει την υποχρέωση πληρωμής της επιδότησης της επανασύνδεσης πληρώνοντας στον πάροχο την πρώτη δόση της ρύθμισης. Παράλληλα, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια το πρόγραμμα να διασυνδεθεί με τους Δήμους και άλλους κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

17:16:06

2015-02-19

imerazante.gr

>