lefkada-news

Στο μικροσκόπιο του τμήματος δίωξης της Αστυνομίας άλλες 177 υποθέσεις επιδοματούχων τυφλών

 Σε συνέχεια της έρευνας που έχει διαταχθεί από την εισαγγελία Ζακύνθου από 21 του Μάρτη αλλά και της επίσκεψης εδώ κλιμακίου του τμήματος δίωξης, εξετάζονται όλες οι επιμέρους περιπτώσεις που συνθέτουν το σκάνδαλο των επιδοματούχων - μαϊμού.

Η τελευταία περίπτωση για την οποία έγινε έρευνα στη Ζάκυνθο αφορά τους «νεκρούς» που έπαιρναν επίδομα και το οποίο προφανώς εισέπρατταν μέλη της οικογενείας. Σε αυτή την έρευνα έγινε διασταύρωση στοιχείων με το ληξιαρχείο για να βρεθεί  ποιοι ήταν οι «νεκροί» που εμφανίζονταν ως ζωντανοί επιδοματούχοι.

Η έρευνα έφερε στο φως 67 περιπτώσεις.

Η νέα έρευνα με τους επιδοματούχους της Ζακύνθου αφορά 177 περιπτώσεις για τους οποίους είναι γνωστό ότι είχαν φακέλους με όλα τα σχετικά έγγραφα επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αλλά δεν είναι γνωστό αν πήραν χρήματα και πότε.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ζητά τώρα αντίγραφα από το Μητρώο Τυφλών που τηρείται στις υπηρεσίες κάθε νομού για να κάνει διασταυρώσεις. Σημειώνεται ότι το εν λόγω Μητρώο είναι διαφορετικό από το Εθνικό Μητρώο ΑμεΑ που συντάχθηκε από το Υπουργείο Υγείας.

Η έρευνα συνεχίζεται με απώτερο στόχο την κατάθεση του πορίσματος στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω που αφορούν την άσκηση διώξεων για απάτη κατά του δημοσίου κλπ.

2012-05-18

erminsnews.gr

>